El rei Jaume I i l’oreneta

Llibre dels fetsContava el rei Jaume I (1208-1276) al seu Llibre dels fets:

Quan intentàrem aixecar el campament, una oreneta havia fet niu en el tendal [….] i manàrem que no desparessin la tenda fins que se n’hagués anat amb els seus fills, ja que havia acudit a la nostra protecció.

La inclusió per part del rei d’aquesta anècdota al Llibre dels fets que pretén ser el relat autobiogràfic de la seva vida i les seves gestes més importants té l’evident objectiu propagandístic de presentar-se com algú que té cura dels que, com l’oreneta, acudeixen a la seva protecció.

Jaume I se’ns presenta en aquest sentit com un rei  que no tan sols busca vèncer, sinó també convèncer.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: