Publicitat responsable: els millors anuncis del moment

Sovint la imatge mental que tenim del món de la publicitat és la d’un niu de taurons afamats per caçar la presa i clavar-li mossegada. Avui dia la comunicació i la publicitat ja son dos elements inseparables donat la creixent importància de la imatge com a tal: està demostrat que la imatge arriba a comunicar molt més que la paraula nua, donat que sovint porta implícita una crida a les emocions de les persones que ens fa sensibles a compartir-les o fer-les nostres d’alguna forma. Efectivament, de publicitat hi ha de molts tipus. En aquest post ens centrarem en la publicitat més responsable. Hi trobareu campanyes altament creatives que esdevenen una gran eina per a proclamar un missatge concret de responsabilitat social ben allunyat del “vine i compra”.

Per la Llibertat d’Expressió i de Premsa, Reporters Sense Fronteres ja han fet pública la seva campanya, “Freedom for Tweets – Erdogan”, on el polític turc llueix hashtag a la boca.

Erdogan freedom for tweets reporters without borders sense fronteres rsf rwb lapanoramica la panoramica publicitat ad

Recordem la campanya del 2013 de Reporters Sense Fronteres

Continuant amb el fil democràtic no podem oblidar la magnífica campanya “Democracy Of Truth“, amb aquest anunci anomenat “Voice” fet per l’agència Nikotine, de l’Índia per a les eleccions del país. “El poder està en les teves mans. Tan sols has de votar”.

democracy of truth india ad advertising publicitat india democracia lapanoramica la panoramica

Si ens posem sensibles triem aquest anunci d’un alberg de gats de Filipines: “Tu veus un gat, ell veu una llar: Adopta’l”

cara welfare ad  lapanoramica la panoramica

El fabricant de sanitaris Roca també té alguna cosa a dir sobre la ecologia i ho demostra amb aquesta campanya “Crime” contra el malbaratament de l’aigua.

roca crime ad publicitat anunci aigua ecologia lapanoramica la panoramica

I a França ens consciencien sobre el benefici de menjar molta verdura: “Vetllen per tu”.

ad veillent pour vous

Per acabar amb la mala consciència (o més aviat per generar-la), no ens oblidem de la nova campanya de PETA, els defensors dels animals ens donen el missatge, aquesta vegada, sense paraules: “Beyond words“, establint un joc visual amb les icones de WhatsApp que tots acabem entenent. Prepareu-vos.

 

Núria Nia

http://www.lapanoramica.cat

 

Quant a

Faig pel·lícules documentals. Fundadora de www.lapanoramica.cat, treballo en comunicació, vídeo i fotografia per projectes i empreses culturals.

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Publicitat responsable: els millors anuncis del moment
  1. A casa nostra també moltes empreses estan orientant la seva estratègia de comunicació cap a una planificació més respectuosa amb la societat i amb el medi ambient. Normalment la declaració d’intencions es resumeix en la memòria de responsabilitat social corporativa. Ser responsables no solament implica una conducta més “ètica” de l’empresa amb la societat, sinó que a més, la imatge de marca de l’empresa és més valorada per empleats, usuaris i clients.

    Us convido a veure la darrera campanya que hem fet fer a ONG Amigos de la Tierra , a Catalunya també fem publicitat responsable ;-)
    http://adnstudio.com/campanya-de-publicitat-per-promoure-el-consum-de-productes-locals-km-0-per-long-amigos-de-la-tierra/?lang=ca

    i a les xarxes socials, responsable i divertida:
    http://adnstudio.com/campanya-de-publicitat-en-xarxes-socials-per-long-amigos-de-la-tierra/?lang=ca

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: