Hem entrat a l’era mobilista

 

Una trobada d’amics, alguns amb el mòbil a l’orella. Hi són sí, però, com a bons catalans independents, floten perduts i vagen en un immens espai sideral.

Abans de l’actual era mobilista ja existien molts savis despistats que s’evadien mentalment de la realitat de davant dels nassos i es feien els despistats, però ara finalment s’ha pogut trobar la maquineta que permet de manera automàtica ser a tot arreu i no ser enlloc, parlar a un amic present físicament mentre n’escoltem un altre en la virtualitat.

A Cruïlles, tertúlia veïnal que fem al carrer un cop cada setmana per comunicar-nos gent diversa, a cada butxaca hi ha un mòbil, un com a mínim, que assetja, que sovint es dispara i que difumina la conversa: el mobilitzat es separa del grup i comença la seva conversa fora de l’òrbita que ens havia congregat. Sí, això sí, una persona jove que hi participa habitualment no té la maquineta, no la vol tenir, i sense parlar gaire és present a la tertúlia en cos i ànima.

Tothom o quasi troba lo més normal del món aquest efecte “mòbil”, i de fet, jo sospito que la sola presència dels mòbil a les butxaques ja és tensió latent cap a aquell espai infinit dispers. Tot un símbol de la nostra era mobilista: un president i una vice-presidenta d’un govern asseguts a la seva poltrona i parlant animadament per mòbil mentre se’ls interpel·la des de la tribuna. Temps ha, tal menyspreu hauria escandalitzat a molts, ara ja sembla que quasi tothom ho veu força normal.

Societat líquida, tothom a tot arreu però ningú enlloc. Ostres, que bo, no?

 

Quant a

El diàleg i el debat inventen noves idees i cultures

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “Hem entrat a l’era mobilista
  1. ramonpitroig ha dit:

    EL DIA MÉS TEMUT D’EINSTEIN SEMBLA QUE JA POT HAVER ARRIBAT: http://ramonpitroig.wordpress.com/2014/04/13/el-dia-mes-temut-deinstein-sembla-que-ja-pot-haver-arribat/

  2. Oriol López ha dit:

    A mi el que em fa encara força impressió és quan veig algú parlant sol pel carrer (fins que m’adono que porta els auriculars del mans lliures i que, en realitat, està parlant pel mòbil amb algú altre).

  3. Tresa ha dit:

    L’avantatge és q ara no son malats mentals els q parlen sols. T poses l’auricular…i vas parlant sol…desfogan-te

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: