Catalanofòbia

twitter

Cacofòbia: por a la lletjor.

Caetofòbia: por al cabell.

Cainofòbia: por a fallar.

Cainolofòbia: por a la novetat.

Caligenofòbia: por a les dones guapes.

Carnofòbia: por a la carn.

Catagelofòbia: por al ridícul.

Catalanofòbia: por als catalans.

I és que hi ha tantes fòbies, com possibilitats de ser infeliç. Només cal activar el mecanisme adequat al cervell perquè domini la por. Vet aquí la principal eina del poder: la por. Així ha estat sempre. No cal esmentar les organitzacions que han fet servir la por per controlar les masses. I d’aquí no ens movem.

Inventa’t dimonis, perills, enemics interiors… Inventa’t excuses, coartades, subterfugis… Inventa’t conspiranoies, trames de thriller, llegendes urbanes… Inventa’t un món que no existeix, un infern a la terra, l’armaggedon al teu costat…

Inventa’t campanyes difamatòries. Inventa’t agressions. Inventa’t situacions surrealistes…

Fes més gran la mentida. Així és més fàcil de creure. Assenyala els defectes. Minimitza les virtuts. Espanta les teves pors davant la diferència…

Dissenya malsons en portades. Tuiteja amenaces. Fes de la vida una tertúlia permanent. Inunda els cervells de víctimes, culpables, herois, antagonistes, perills… perills… perills…

Fes que la gent miri cap a un altre costat, allà on no entenen res… Mentre obren els ulls buscant respostes no tenen temps de fer-te segons quines preguntes. Tu ho saps molt bé: etern demagog, líder d’opinió, periodista subvencionat amb exclusives i dinars de luxe. Inventat… Inventat… Inventat…

Distorsiona, tergiversa, manipula… No ho diguis tot… Oculta allò que desmenteix la teva teoria… Amplifica l’anècdota fins que es converteixi en categoria… Nega els fets que t’espatllin el titular… La realitat no t’interessa, només la ficció… La realitat no fa por… La teva ficció, sí. I ho saps molt bé. Por. A les aranyes, a volar en avió, a les multituds, als espais tancats… als catalans. Por… Molta por…

I si un dia et quedes sense catalans? A què tindràs por? Què odiaràs? Què omplira de neguit la teva incapacitat per entendre segons quines coses? Què seràs davant el mirall? A qui traslladaràs la teva culpa per haver sigut qui ets? Com explicar el buit? Com il·luminar la foscor? Por… Molta por… a tu mateix, a la llibertat, al silenci de la teva veu, a escollir, a decidir, a ser algú… als diferents.

Por… Molta por…

 

Em pots seguir a Twitter: @alexsocietat

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Catalanofòbia
  1. FRANCESC ha dit:

    Pense que hi ha molt d’odi irracional contra els catalanoparlants, tant fa que siguen de Catalunya o del País Valencià o de les Illes Balears. Odi a la diferència perquè no et deixes assimiliar per la cultura dels castellans/espanyols. Crec que és qüestió de psiquiatra i de teràpia de grup. No anem bé. Els nazis ja ho feien, això. Salutacions

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: