TOTES LES SENTÈNCIES TENEN UN “FALLO”

Un ex-magistrat del Tribunal Constitucional i que va ser clau en la sentència del 2010, que va acabar retallant completament l’estatut català, ha dit: “El grave error fue el estatuto, no nuestra sentencia” i que li dol el procés sobiranista català. Tot això dit en una conferència en la fundació FAES, escenari força escaient.
Sempre ignorarem si aquest ex-magistrat del TC, pateix d’estupidesa o hipocresia, però tot i això caldria recordar-li que el projecte d’estatut sortint del parlament català ja va ser retallat per ZP i Mas a la Zarzuela, a canvi d’una Socio-Vergència que no es va complir. Es va tornar a retallar al congrés i al senat. Tot això abans que el recurs d’inconstitucionalitat del PP i de la conseqüent lobotomització definitiva. També caldria recordar a aquest home que el projecte d’estatut català era un calc – en molts aspectes- de l’andalús o el valencià i en canvi no se’ls va ni tocar.
I sobre la seva decepció del procés sobiranista, caldria dir que la manifestació del juliol del 2010 va ser espontània i fruit d’una ràbia i decepció no pas pròpia dels catalans, sinó del tracte que se’ns dona a Espanya en tots els aspectes, àmbits, esperes i dimensions possibles i que cal trencar amb una gent que ni respecta el pactes escrits ni convinguts. I que tot allò del “peix al cove”, “l’encaix de Catalunya a Espanya”, “federalisme”, “terceres vies” són la pastanaga que posen la gent de Castella a Catalunya perquè sigui espoliada per “secula seculorum.”
L’ex-magistrat que va ser clau per a retallada definitiva de l’estatut català i que ha fet aquestes declaracions deu tenir molta por, perquè com va escriure Lluís Racionero: “La reacció de la por és imprevisible, però la més segura és l’ embat brutal per tal de destrossar allò que molesta.

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Altres
4 comments on “TOTES LES SENTÈNCIES TENEN UN “FALLO”
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Algú va dir que: Qui sembra vents, recull tempestats. Dit això, els de la caverna ara tenen tot allò que no volien.
  Això no obstant i en la meva opinió, penso que a aquell maleït magistrat encara li hauríem de donar les gràcies, perquè mercès a la seva sentència, amb la qual va destapar la caixa dels trons, ara ens trobem on ens trobem: A les envistes de la nostra independència.

  • Efectivament Jordi, “qui sembra vents cull tempestes”, però ja fa molts anys que Espanya sembra tempestes contra Catalunya i el “causas belli” ha estat la sentència però podia haver estat alguna altra cosa.

 2. Dani ha dit:

  “Quan les lleis i el poble no estan d’acord. Són les lleis qui han de canviar i mai el poble” George Washington (independentista).

  • D’acord Dani, però Whasington va acabar fent la guerra per aquest principi (les 13 colònies nord-americanes) contra Anglaterra. Aquí, què passarà? a tu què et sembla?

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: