Ja tens configurat el teu mòbil en català?

Tria l'idioma, de Paco Rivière, Flickr

Tria l’idioma, de Paco Rivière, Flickr

La majoria dels fabricants de telèfons mòbils ja ofereixen als seus nous models la possibilitat de configurar-los en català, des dels 4 fabricants que més dispositius han venut durant l’any passat (Samsung, Nokia, Apple i LG) fins a d’altres com Sony, HTC, o Nexus (Google).

No obstant, cal tenir en compte que encara hi ha fabricants com Motorola que impedeixen sistemàticament la possibilitat de configurar els seus dispositius en català, tot i fer servir el sistema operatiu Android que, de partida, incorpora aquesta possibilitat.

I tu, ja tens el teu telèfon mòbil configurat en català?

Com configurar en català un mòbil Android

Com configurar en català un iPhone o un iPad

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Ja tens configurat el teu mòbil en català?
 1. Jordi ha dit:

  Qúè és el text predictiu ? Hi ha alguns mòbils que permeten configurar.los en català però , en canvi, no et donen aquesta opció amb el text predictiu.
  Gràcies.
  Jordi

 2. Oriol López ha dit:

  Jordi, del que em preguntes, el teclat/text/diccionari predictiu és una funció d’ajuda a l’escriptura que intenta anticipar-se a allò que volem escriure per a que haguem de teclejar menys. A mi em dóna més nosa que utilitat, però entenc que hi hagi persones a les quals els pugui resultar pràctica. Hi ha determinats models de mòbil que incorporen un programari de gestió del teclat que té diccionari predictiu en català i n’hi ha d’altres que no.
  Si el teu mòbil no ho té i creus que et pot ser útil, una opció simple és descarregar-te i instal·lar-te una app de gestió de teclat que sí que ho tingui, com AnySoftKeyboard, que és gratuïta i que pots trobar a Google Play. Trobaràs més informació sobre aquest tema a l’apartat Diccionari predictiu per al català de l’entrada Android del Wiki de Softcatalà.

  Oriol

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: