Superades amb èxit les primeres proves d’immersió del submarí científic català Ictineu 3

Imatge del vídeo de les proves d'immersió de l'Ictineu 3

Imatge del vídeo de les proves d’immersió de l’Ictineu 3

L’Ictineu 3, un submarí civil, per a ús científic i tècnic, de disseny i construcció catalanes, el nom del qual ret tribut als submarins Ictíneo I i Ictíneo II que el pioner català Narcís Monturiol va construir el segle XIX, ha superat amb èxit les primeres proves d’immersió. Al vídeo següent en podeu veure unes imatges:

L’Ictineu 3 podrà baixar fins a profunditats de 1200 metres i incorpora els materials i la tecnologia més avançada per a realitzar exploracions, recollides de mostres i experiments científics al fons del mar.

Té capacitat per a tres persones, el tripulant i dos acompanyants, i una cúpula de metacrilat que ofereix un gran camp de visió.

La seva propulsió és elèctrica i incorpora unes innovadores bateries d’ió-liti-polímer d’alt rendiment, desenvolupades per la pròpia empresa constructora, que li permeten una autonomia de treball de fins a 10 hores.

La velocitat de propulsió en superfície es 2.5 nusos i de 1.5 nusos en immersió, amb una autonomia que li permet de desplaçar-se a distàncies de fins a 10 milles nàutiques.

La reserva d’aire, amb tancs d’oxigen i absorbidors de diòxid de carboni, garanteix un suport vital de fins a 5 dies.

Disposa de dos braços robòtics de grans prestacions (6 graus de llibertat, 1,5 metres d’abast, pinces intercanviables…) que li permeten la manipulació i recollida d’objectes, ús d’eines, etc.

Com que, a partir de certa profunditat, no hi arriba la llum del sol, incorpora focus de llum amb una potència total de 2.000 W.

El disseny i la construcció els ha portat a terme l’empresa catalana Ictineu Submarins S.L., que està obtenint el finançament necessari per al projecte mitjançant el mecenatge per part d’entitats, empreses i particulars.

Oriol López

Fonts:

Ictineu 3

Ictineu Submarins S.L.

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Superades amb èxit les primeres proves d’immersió del submarí científic català Ictineu 3
  1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

    Molt interessant.
    Perquè aquests nois catalans no l’ofereixen a la “bravia marina espanola” ? Ho dic perquè es veu que ells, no han trobat encara la manera de fer un submarí, que una vegada submergit, pugui tornar a la superfície.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: