Conjunció de matinada: venus i júpiter

Aquest matí ens hem llevat amb un cel ben ras i amb una conjunció poc habitual, sobretot per les seves característiques: venus i júpiter, els dos planetes més brillants que podem veure estaven a només 0,2º un de l’altre. Això és realment molt a prop!!

Imagineu l’amplada del vostre dit índex amb el braç ben estirat, doncs això seria 1º.

Com que aquests planetes sortien més aviat cap al nord-est calia un lloc amb bona visió, i quin millor lloc que el Far de Sant Sebastià! Així que cap a les 5:30 del matí ja estava a lloc, amb un cel complenatent ras, ni un núvol, i a on el brillant venus ja es veia sortir per sobre el mar.

A mesura que anaven guanyant alçada es feien més visibles, juntament amb les barques de pesca i les ones.


f/5 – 10sec. – Iso-400 – 50mm


f/6.3 – 1sec. – Iso-400 – 60mm


f/8 – 1/2sec. – Iso-400 – 40mm

 Totes les fotos fetes amb la Canon EOS 60D i l’objectiu Canon IS 18-200. I atenció el proper dissabte, que ja no seran dos, sinó tres els que haurem de tenir en compte! La lluna també estarà per la zona, i si els núvols ho permeten pot ser molt interessant d’observar!

capture

Professor, astrònom i fotògraf amateur, instructor de fitness, amant de l'Empordà, la ciència a l'abast de tothom, el bon menjar i el bon vi. astroemporda.net

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: