Què és el cablejat estructurat

"Structured Wiring", de Digitek Digital Solutions

“Structured Wiring”, de Digitek Digital Solutions

El cablejat estructurat permet la interconnexió dels diferents sistemes d’informació i comunicació d’una instal·lació de forma fiable i flexible que en faciliti el manteniment i futures modificacions o ampliacions.

És un sistema conformat per una xarxa de cables de coure i/o de fibra òptica i per armaris de comunicacions que contenen l’electrònica de xarxa, com concentradors (“hubs”, en anglès) i  commutadors (“switches”), i panells de connexions (“patch panels”) que centralitzen les connexions entre els diferents equips d’informació i comunicació repartits per diferents punts de l’edifici, amb independència de si són equips de dades, de veu o d’imatge.

La norma europea EN-50173 fixa els estàndards que ha de complir una instal·lació de cablejat estructurat per tal de garantir-ne la qualitat i la compatibilitat entre els diversos elements.

Ens en parla l’expert Toni Naspler Bosch al vídeo següent:

Oriol López

Més sobre cablejat estructurat a Cablatge estructurat en un centre d’ensenyament

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
%d bloggers like this: