MARGALLÓ CAGALLÓ!!

Hi ha hagut molts anticatalans que tenien cognoms catalans: Serrano Súñer (perversió de Sunyer), Milans del Bosch i potser el darrer és Margallo. Probablement Margallo provingui del català “margalló”, arbre de la família de la palmera i que creix als països catalans i que amb el temps es deu haver castellanitzat. No cal perdre el temps buscant el llinatge d’aquest individu, però sí val la pena comentar la seva darrera anticatalanada. De tots és sabut que, el #9deNovembre d’ enguany, es celebrarà la consulta – això si ho permeten Tribunal Constitucional, Felipe VI, gobierno central i d’altres herbes- sobre la independència de Catalunya- doncs la darrera acció del ministre d’exteriors és que possiblement es suspendrà l’autonomia catalana si es celebra el comici. Tota la resta de forces polítiques i estaments espanyols segur que pensen el mateix, però s’ho callen o com a molt, ho matisen.
Per a molts catalans i catalanes aquesta mísera autonomia ja la podrien suspendre ara mateix, perquè l’han tallat, retallat i incomplert tantes vegades com han volgut. Cada cop que el parlament dicta alguna cosa que no interessa a Madrid es suspèn, s’ escapça o s’esquinça amb tots els mitjans possibles. De fet és de poca utilitat al nostre país – un país amb tots els ets i uts- una institució regional que funcional defectuosament, és a dir “a la española”. La solució ha de ser o sobirania o res! Perquè com va dir el polític català Francesc Cambó: “Però la llibertat no és sols un fi: és també un instrument, una arma per aconseguir un fi. I aquest fi és la grandesa en el sentit més ample i més elevat d’aquest mot.”
Autor Francesc Rebolledo
Bxu0uncCIAAUWUA

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “MARGALLÓ CAGALLÓ!!
  1. juli de noguera ha dit:

    POS M’AGRADAT MOLT L’ESCRIT.. ESTIC D’ACORD..

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: