Les programadores de l’ENIAC

De l’ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer), el mític ordinador de la dècada dels 40, disssenyat a la Universitat de Pennsilvània per a ús militar, que pesava 27 tones i ocupava 167 m², se’n sap que va ser dissenyat pels enginyers John Mauchly i J.Presper Eckert.

El que no és tan conegut és que la seva programació la va fer un equip de dones amb grans habilitats matemàtiques i lògiques que feien un treball sense precedents inventant la programació a mesura que hi treballaven, format per la Betty Snyder Holberton, la Jean Jennings Bartik, la Kathleen McNulty Mauchly Antonelli, la Marlyn Wescoff Meltzer, la Ruth Lichterman Teitelbaum i la Frances Bilas Spence, dirigides per l’Adele Katzue.

A la imatge següent podem veure la Jean Jennings i la Frances Bilas treballant amb l’ENIAC:

Les programadores Jean Jennings Bartik (esquerra) i Frances Bilas Spence (dreta) i l'ENIAC

Les programadores Jean Jennings (esquerra) i Frances Bilas (dreta), amb l’ENIAC

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: