QUÈ PASSARÀ EL #9N2014?

BbWMFBfIAAAxjfo (1)El dissabte passat, Artur Mas estava més dandi que mai, i content com un gínjol per la firma de la llei de consultes i el decret de convocatòria… però ai las! ja és notícia i, era de preveure que el tribunal constitucional ha suspès cautelarment la llei de consultes, i el decret de convocatòria del #9N2014. S’han suspès els preparatius, i qualsevol actuació vinculada amb el #9N2014.
Era d’esperar, efectivament, però més estrany és, si tenim en compte que “Mariano” era a fora, a la Xina, intentant vendre la impresentable“marca Espanya” – amb els índex d’atur, misèria, corrupció més grans del continent- i que a Madrid hi quedaven “quatre gats”… però els espanyols són ràpids quan els hi convé. També és rar que la justícia espanyola, sempre tant lenta, sobretot amb els més dèbils, hagi actuat de la mateixa forma en aquesta ocasió.
Ara cal saber què passarà el dia nou, si hi hauran urnes o no, si el recurs de inconstitucionalitat és revocat o si hi haurà desobediència contra unes lleis tan injustes i arbitràries que priven a la ciutadania d’expressar-se, tan lliurement con innocent, com poden ser una consulta no vinculant, que és el cas dels catalans.
Artur diu que té un pla, que hi ha estratègies i que no les dirà, perquè seria com ensenyar les cartes… no dic que no me’l cregui, però no ho sé. Sigui com sigui ara tenen més força que mai les paraules de Macià “Nuestra causa es de soberanía, y no de administración; nuestra causa no es solamente de derecho, sino sentimental. Nosotros queremos la soberanía plena.”

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “QUÈ PASSARÀ EL #9N2014?
  1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

    Al meu entendre, només tenim una sortida: Eleccions anticipades.
    I vist com actuaven ahir a can barça els defensors de l’ordre, entengui’s els mossos d’esquadra contra els manifestants que volien expressar-se davant de la seu del “gobierno de la grande i libre españa”, ja fins i tot tinc els meus seriosos dubtes de si les eleccions es podran dur a terme.

    • Jordi se’n va prometre, primer un referèndum – que vincula-, després una consulta – no vincula- i ara unes eleccions anticipades que deixaran el bloc sobiranista si fa no, amb la diferència que el partit més votat serà ERC i el segon CIU – això segons les enquestes-. Però numèricament, el bloc sobiranista serà el mateix, aleshores¿què en traiem d’unes eleccions anticipades, amic i company Jordi?
      Gràcies per la teva aportació.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: