Telefonia IP

IP Phone, de Justin Brockie, Flickr

IP Phone, Justin Brockie, Flickr

La telefonia IP, també coneguda com a VoIP (“Voice IP”, veu sobre IP), és una tecnologia que permet realitzar comunicacions telefòniques utilitzant la xarxa de dades LAN de l’empresa per a les comunicacions internes i internet per a les comunicacions entre seus i de llarga distància.

El fet d’utilitzar també la xarxa de dades per a la telefonia implica ja un estalvi i una simplificació de la gestió en no haver d’implantar i mantenir una xarxa de telefonia addicional a la de dades.  Però l’estalvi principal prové del fet que es poden fer trucades de llarga distància utilitzant la tarifa plana d’internet evitant així els alts costos associats normalment a aquest tipus de comunicacions si es fessin utilitzant telefonia analògica convencional.

En un sistema de telefonia IP es pot utilitzar una combinació de terminals telefònics específics de telefonia IP com el de la imatge, terminals telefònics analògics convencionals amb els corresponents adaptadors ATA (“Analog Telephone Adapter”, adaptador per a telèfon analògic) entre el telèfon i la xarxa, i ordinadors (amb auriculars i micròfon) proveïts d’un programari específic.

Algunes plataformes de telefonia IP permeten la transmissió de veu i d’imatge, possibilitant la realització de videotrucades, com Google Hangouts i Skype.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Telefonia IP
  1. didaclopez ha dit:

    Skype va començar a prendre precisament en usuaris que havien de fer trucades internacionals quotidianament i pels quals el fet de combinar veu, imatge i so cobria una necessitat comunicativa

    • Oriol López ha dit:

      Efectivament, Dídac, plataformes com Google Hangouts i Skype fan possible que milions de persones que actualment estan vivint lluny de casa puguin contactar amb els seus éssers estimats amb una certa freqüència i a un cost mòdic. Gràcies pel teu comentari.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: