EL PROPER JAMES BOND, SERÀ NEGRE?

james-bond

Les pel·lícules de James Bond són una sèrie de films d’un agent – 007- basades  en el personatge homònim de l’escriptor Ian Fleming. La primera pel·lícula va ser el 1962 fins a l’actualitat. Diferents actors han interpretat aquest personatge, el primer va ser Sean Connery i el darrer Daniel Craig. N’ hi ha hagut de morenos, rossos i castanys. D’ulls negres i clars, però tots han estat de raça blanca. No sé si l’autor així ho va deixar clar en la primera novel·la i conseqüentment així ha de ser tots els actors o – “si el guió ho exigeix”- en pot haver d’altres races.

1031272Ara acaba de filtrar-se que Idris Elba, l’actor britànic que va interpretar a Nelson Mandela, podria ser el pròxim James Bond. Pels que som addictes a aquest gènere, ens pot semblar una mena de traïció al gènere, i no pas perquè considerem que la raça negra és inferior – no hi ha cap raça ni inferior ni superior l’una respecte a l’altra- sinó perquè és mancar a la tradició. És com si “superman” aparegués, de cop, a les pel·lícules amb capa de color rosa. O que “Mafalda” en contes d’una nena fos un nen.

Possiblement tot ha estat un bluf per donar més publicitat a les pel·lícules o el nou actor serà d’una altra raça, a part de la blanca. Costarà de fer-se a la idea però com va escriure Georges Bernanos: “El món pertany al risc”

 Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “EL PROPER JAMES BOND, SERÀ NEGRE?
 1. jalmirall ha dit:

  Jo ja n’estic tip de bestieses, que si el James Bond es va tornar ros amb ulls blaus de cop i volta, i ara potser serà de raça ara negra, per favor, ja amb el Roger Moore varen trair el personatge de Ian Fleming, ja que Bond era morè amb ulls grisos, i ara només faltaria que fos negre, con si els amants de Fleming no haguéssim tingut prou amb un parell de Bonds rossos, au va.!

  • No he llegit cap novel·la de Ian Fleming, no sé si el personatge estava caracteritzat fins aquests punts, et demano que m’ho expliquis.

   • jalmirall ha dit:

    En Casino Royale, Ian Fleming el descriu con un home de 1,83 m. de uns 76 Kg. morè de ulls grisos, amb una cicatriu de 3″ a la galta dreta, nas recta y llarg, boca ample i cruel i pell morena per el sol. En Connery s’acostava molt a la descripció.

    • Gràcies, no ho sabia. Doncs sembla que des d’aquest punt de vista no hauria de ser negre, l’actor que interpretés el personatge. Aviam què passarà.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: