BOJAN EL DISSORTAT

Bojan  Krkic va néixer a Linyola (Pla d’Urgell) i és fill d’una catalana i d’un serbi. La temporada 2007-2008 va pujar al primer equip del Barça i el 21 d’octubre del 2007 va esdevindre el jugador més jove en la història del F.C. Barcelona, amb només disset anys. A partir d’aquí van vindre els gols. Però Guardiola no l’apreciava i a la final de Champions de Wembley del 2011, no només no el va alinear  sinó que va fer sortir un foraster i desconegut del barcelonisme, un tal Affelay els darrers cinc minuts, quan la final estava guanyada per 3-1 i menyspreant Bojan, que hauria agraït aquest petit detall.

descarga

La temporada següent, el 2011,  Bojan no va comptar per Guardiola,  i va anar al Calcio, primer a la Roma i el 2012 se’n va cedit al A.C. Milan el 2012 i no va ser un resultat exitós. El 2013 va l’  Ajax Amsterdam cedit, amb  un resultat mediocre per a un futbolista com ell.

Però ha de ser la “Premier”, la millor lliga del món on hem de veure al Bojan de debò i comença incisiu, rompedor, agosarat i golejador, el club privilegiat de tenir al de Linyola és l’Stoke City, que en una golejada apoteòsica per 1-4 contra el Rochdale i després d’un golàs del de Linyola es lesiona al genoll esquerre i ha dit adéu a la temporada.

1251219167833_fÉs una llàstima, ara que les coses li anaven tan bé, que la lesió el deixi fora, però hem de recordar que el cor de Bojan és blaugrana i les seves cames fortes i lleidatanes, com les de Puyol, Gensana i l’altre noi de Linyola, J.M. Fusté i la propera temporada, en una lliga com l’anglesa on es juga a futbol sense especulacions, el “jove noi de Linyola” tornarà a triomfar, a fer gols – que és el seu  do- però sobretot i deixant de banda l’esport i valorant  la seva  bonhomia crec, que Bojan és amat per déu, perquè com va escriure Henry Miller: “L’home amat per Déu no pot ser sinó un home que viu rectament.”

 Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: