LA LLEI DE L’EMBUT, UN ALTRE COP

1484459_10203643270469097_1109711926689164629_nEl ple del Tribunal Constitucional ha declarat “inconstitucionals i nuls” el decret de convocatòria del 9-N i la llei de consultes. Al·legant que ambdues lleis encobrien un referèndum sobra la separació de Catalunya, i que els referèndums són competència exclusiva del govern central. Així doncs, Catalunya no podrà fer consultes de caràcter general, i només en podrà fer sobre aspectes de les seves pròpies competències autònomes, és a dir, ben poca cosa i de forma força testimonials, com per exemple preguntar als hotelers catalans sobre el model de turisme i coses del mateix estil.

Per una altra banda, el Consell General del Poder Judicial, va acordar el dijous passat sancionar amb tres anys de suspensió,en la judicatura el magistrat Santiago Vidal,  perquè va participar en la redacció d’una constitució catalana i en diferents actes referents a la independència catalana, sense autorització. Segons els vocal de l’organisme de govern dels jutges, el jutge Vidal ha vulnerat el “deure bàsic de fidelitat a la constitució” espanyola i a “l’ ordenament jurídic.”1610885_10203638494829709_3880070762960072913_n (1)

Queda clar que l’estat espanyol, que té multitud de tentacles, com podrien ser l’ exèrcit i en aquests casos concrets el Tribunal Constitucional, juguen sempre amb trampa, canviant contínuament les regles de joc. Com una mena de trileros, no obstant, a diferència dels que estan a Plaça Catalunya de Barcelona duen togues, van amb cotxes oficials i que les seves formes semblen força legals alhora que enganyoses, i per tant són uns enemics difícils de vèncer. Però Catalunya, com a nació, resistirà i vencerà, perquè com va escriure el filòsof Josep Ferrater i Mora: “Perquè la vida catalana és, com tota existència humana, últimament irreductible

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: