ARTUR, REI – PER MÈRITS PROPIS- DE CATALUNYA

El dilluns d’aquesta setmana, s’ha celebrat la cimera euromediterrània a Barcelona. Aquesta cimera consisteix en la reunió dels ministres d’assumptes exteriors de la UE amb estats de la riba sud de la Mediterrània.

1428915675_955078_1428921751_noticia_normalEstranyament, s’ha permès la presencia del president de la Generalitat de Catalunya qui ha explicat, davant de tot el món, que els horitzons de futur de Catalunya “són sempre mediterranis i europeus, com ho són també les seves arrels.” El M.H. ha reivindicat que “Catalunya i Barcelona van néixer mediterranis i han crescut mediterranis i europeus.” Ho ha fet en català – molts es deuen haver esquinçat les vestidures- com ho feien els reis catalans quan es reunien amb d’altres caps d’estat de l’època. A més, com a bon estadista ha parlat en  anglès, francès i castellà i com a bon estadista a citat Winston Churchill i com estadista ha parlat, sibil·linament de la sobirania de Catalunya al dir a Rajoy “Els catalans podem mirar molt lluny cap enrere, i per això també podem mirar lluny cap a nous horitzons, horitzons que sempre imaginem mediterranis i europeus.”11160008_835852953154788_6231609602212426143_n

Des d’aquí felicitats al Sr. Artur Mas, que ha exercit de català, ha exercit de president de Catalunya i si molts es pensaven que per permetre’l intervindré en la inauguració de la cimera no diria segons quines coses, han errat molt. El president ha defensat la seva casa, que és Catalunya perquè com va escriure el poeta basc Gabriel Aresti: “ Defensaré la casa del meu pare. Contra llops, contra la sequera, contra la usura, contra la injustícia, defensaré la casa del meu pare.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
10 comments on “ARTUR, REI – PER MÈRITS PROPIS- DE CATALUNYA
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Estic plenament d’acord amb el vostre comentari i m’ha agradat, però….. Sempre hi ha un però. Personalment no puc ni que vulgui, refiar-me d’un home que va anar a vendre amb rebaixes el nostre estatut als Encants, el qual com Vós sabeu, el van acabar de polir amb l’impresentable d’en Guerra i el constitucional. Encara més, tot i trobant-nos a l’estadi que ens trobem, quasi de “guerra” amb els espanyols, encara ara, mai no he sentit de la boca del Sr. Mas, la paraula INDEPENDÈNCIA. I sabeu ?, no m’agrada això, vull dir que jo sento olor de cremat.

 2. Si parlem de qualsevol persona – sigui qui sigui- sempre hi veurem clarors i ombres – o creurem veure-hi- estic d’acord amb les clarors i ombres que vós em demostreu, potser és que les persones podem canviar, o que les persones no actuem ni bé ni malament, sinó tal com estan les circumstàncies.
  Moltes gràcies per la vostra aportació

 3. rexval ha dit:

  Em sembla molt bé el que contes de Mas, el que no m’agrada són els retalls socials com allò de l’euro per recepta que volia implantar. El trobe com Rajoy però català encara que Mas té més talla d’estadista que no pas l’altre.

 4. Estic d’acord amb tu, les retallades socials no agraden a ningú, però si Espanya pagués el que deu a Catalunya, no caldria fer retallades. Per cert, el tripartit ja va fer retallades

  • rexval ha dit:

   En fa l’efecte que qui mana realment és la Merkel i que, governe qui governe, ha de passar per l’embut.

   Un altre tema és el que té a veure amb la classe obrera i la qüestió nacional, que va tractar Marqués al seu llibre.

 5. didaclopez ha dit:

  En aquesta partida d’escacs Mas té les de perdre. La seva força rau en la precipitació i matuseria del govern Rajoy, que ara treu l’espantall d’una aliança islamo-catalana, justament quan les potències europees volen tornar a projectar-se als països de tradició musulmana

  • rexval ha dit:

   Jo crec que allà de l'”aliança” independentisme-islamisme no s’ho va creure ningú. En tenim precedents quan l’atemptat terrorista islamista d’Atocha. El PP va mentir dient que era una confabulació on hi entrava ETA, “moritos”, la policia, Zapatero i no sé qui més, crec que la Orquestra Mondragón també era al sac. No s’ho va creure ni els del Mundo. Van perdre les eleccions precisament per això, per mentiders

   • Jordi Camps i Vergés ha dit:

    Ja que s’ha esmentat un nou tema, el de l’islamisme, només cal veure la pena que feien el 20 i escaig ministres d’exteriors a can barça. Resulta que ahir mateix va haver-hi un altre drama humà que afectà bastant d’emigrants intentant fugir de casa seva, i de seguida ens surt la tant “esperada, cobejada i desitjada” U. E. dient que no tenia ni medis econòmics, així com cap suport polític per a frenar aquesta entrada massiva de gent al continent.
    Doncs bé, jo, en el cas d’Itàlia, potser el més afectat de tots els països europeus per aquest èxode, agafaria tots aquest immigrants, els posaria dins dels trens, i de Lampedusa de pet cap a la frontera nord d’Itàlia, i allà que s’espavilessin els països aquests que ara estan posant el cap sota l’ala = pals a les rodes.
    És immoral l’actitud d’aquests països amb els quals sembla que és on nosaltres com a Catalunya independent ens volem arramblar, quan després d’haver explotat les riqueses africanes els han deixat en la més pura misèria econòmica i política.
    És estrany també que l’impresentable aprenent de ministre d’interior, no ens vingui ara dient que aquesta entrada massiva d’immigrants, pugui afavorir alhora l’entrada de terroristes, com va fer quan van detenir una cèl·lula gidahïsta a Barcelona, segons ell propiciada a causa del “fenòmen” independentista . En canvi, ha callat com un puta.
    Polítics tots immorals i miserables, siguin d’aquí o siguin d’allà.

    • rexval ha dit:

     Si aquest món de merda no estiguera dominat pel capital i no s’explotara a la pobra gent de dins i de fora, és probable que el fenomen de l’emigració massiva no es produïra. Ningú se’n va de sa cas si no és per extrema necessitat. Tinc un nebot en Anglaterra netejant vàters per 800 E al mes, molt més del que cobrava en aquest país de… però molt menys del que cobren els britànics. La filla de puta que el contractà li digué ben clar. “If you don’t like it… go to Spain”. I hagué de tancar la boca. Té 28 anys i és llicenciat en filologia, molt útil per netejat la merda dels britànics anglesa. A més, ha d’aguantar els comentaris racistes que sentim per ací sobre moros, negres, eslaus, gitanos, etc.

     Es diu aviat, però el que cal és una revolució mundial on siguen desposseïts els capitalistes responsable de la misèria de milions de persones.

     Potser siga una utopia, però pitjor és haver d’engolir merda.

     Per damunt de fronteres nacional està el ser humà.

     Regí

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: