LA NIT DE LES ESTELADES

La UEFA ha obert un expedient al F.C. Barcelona per les estelades a la final de Berlín i els càntics a favor de la independència, des del sector ocupats per l’afició culé. Hi haurà una reunió de la comissió de disciplina de la UEFA, el 23 de juliol, en què es decidirà la conveniència d’ una sanció, que de ser així, seria de seixanta mil euros,  fins al tancament parcial d’una grada del Camp Nou, al primer partit de la Champions, la temporada vinent.images

El Barça confia que finalment tot sigui un foc d’encenalls. Els serveis jurídics al·legaran dos punts: la llibertat d’expressió empara els socis barcelonistes a manifestar-se i cantar el que vulguin. I dos, que el delegat de la UEFA, en el dia de la final contra la Juventus, va manifestar la seva satisfacció pel “l’excel·lent” comportament cívic de la culerada, a més que en cap moment no es van emprar bengales ni “càntics discriminatoris”.

En principi estranya que la UEFA – màxim organisme futbolístic europeu i una de les confederacions més importants de la FIFA- es preocupi si uns ciutadans s’expressen, només amb banderes i càntics no insultants, a favor de la sobirania d’un país – en aquest cas el nostre, Catalunya- Més valdria que s’ocupessin dels nombrosos i vergonyants casos de corrupció, com en el de Blatter. Potser caldria veure-hi una mà negra, qui sap si el govern espanyol, si la Federación Española de Fútbol, El Real Madrid envejós o vés a saber quin altre tentacle de l’ Espanya cavernícola.  De fet ja existeixen antecedents: el 14 de juny del  1925, en un partit en què s’homenatjava l’ Orfeó Català, el públic va xiular l’himne d’Espanya, el camp va ser clausurat per sis mesos – que finalment van ser tres- i Joan Gamper va haver de dimitir com a president.

¿Es tracta de la persecució contra el Barça, o és la persecució contrabaixa Catalunya, demostrada en diferents àmbits, en aquest cas el futbol i el seu club més famós i internacional? Sigui com sigui tots els catalans i les catalanes haurien de recitar ben fort aquests versos de Agustí Esclassans: “Floteu, banderes, sobre el nostre viure! Planeu, estels, pel gran silenci pur! Crema d’amor, oh Catalunya lliure, pels camins del turment i del futur!”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “LA NIT DE LES ESTELADES
 1. rexval ha dit:

  Fan fàstic. Atufen És una campanya repugnant orquestrada Pirineus avall. Què volen? Cantem el Cara al Sol, o què? Europa és així, la dels estats, no la dels pobles. Si Salvador Espriu no va ser Premi Nobel de literatura va ser perquè Pirineus avall van dir NO igual que el català no és llengua oficial a Europa perquè un traïdor Alejo/Aleix? va votar NO.

  Arribarem a l’extrem de Raimon en el franquisme, que havia de presentar la lletra del que anava a cantar i si se n’eixia, multa al cap o prohibició com li va passar en el recital de Madrid que va ser ·retallat” en dies. És tot el mateix.

  Regí //*//

  PD. En un acte públic el nou Consell valencià va negar-se a cantar “l’himo” de la Komunidaz. Ximo Puig, socialista dels bons va ser molt taxatiu. “Els valencians ja estem fart de “ofrendar nuevas glorias a España”; el que volem és un bon finançament.” Després havia de posar-se el Himno Nacional. No es va posar. La premsa cavernícola ja acusa el nou Consell de “radicales, catalanistas, separatistas, populistas… i alguns encara afegeixen “pro-etarres”. De moment, ja s’ha anunciat la voluntat del Consell de anul.lar tots els concerts de sanitat que paga. Comença bé Ximo and company.

  • Els teus comentaris són sempre interessants, jo et pregaria que no fossis tan llarg. El que dius del premi nobel per Salvador Espriu, també valdria per a Àngel Guimerà. Respecte al País Valencià, gràcies per les noves que em duus. Sempre seràs benvingut a aquí, al meu bloc.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: