ELS REGALS DE L’ALCALDE DE VALÈNCIA

El nou alcalde de València, Joan Ribó, català de naixement – Manresa 1947- i valencià d’adopció, ha fet pública la llista de regals que li han donat, des que és el cap municipal. A la seva web, Ribó ha publicat que ha rebut tres llibres, una ampolla de vi, una caricatura seva, un casc de ciclista i una estatueta commemorativa del rei Jaume I, amb el corresponent donador.

Es tracta d’una mesura de transparència municipal, a més també es poden consultar  d’altres despeses de l’alcalde, alhora que així s’eviten abusos del passat. Ribó ha manifestat. “València no ha de ser mai més notícia pel malbaratament, sinó per la transparència i per la correcció en la despesa.”

Cal aplaudir la iniciativa de Joan Ribó,  i la diferència de caràcters amb l’anterior alcaldessa, Rita Barberà, que va dir “Una bossa de mà de Louis Vuitton és un regal absolutament habitual” a més que, la popular no va parlar mai en valencià. Les diferències són lògiques si tenim en compte la seva carrera política: ex militant del Partit comunista del País Valencià, després Esquerra Unida del País Valencià i el 2010 torna com candidat de la nova “Coalició Compromís” que és una coalició de partits ideològicament valencianistes, progressistes i ecologistes i formada per tres partits com “Bloc”, “Iniciativa” i Verds.

Així, Joan Ribó, amb bicicleta i les parets de l’ajuntament de València de vidre, ha anat en contra de les paraules de Josep Pla: “en aquest país gairebé tothom tendeix una mica a la suficiència i a la fatxenderia”.

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with:
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “ELS REGALS DE L’ALCALDE DE VALÈNCIA
  1. rexval ha dit:

    Hi ha una relació entre Rita i Ribó que molts desconeixen. Ribó era professor de l’Institut de Meliana (l’Horta) a 8 Km. de València. La família de Rita tenia a Meliana unes fàbriques de ceràmiques molt importants al barri de Nolla de Meliana. Tinc entés que, com Ribó, eren catalans, però hauria de comprovar-ho. Van fer molts diners en eixes fàbriques, que arribaren a tenir 500 treballadors. Els cognom Barberà i Nolla són catalans. Molt curiós pera qui ha viscut fent anticatalanisme.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: