ÁNGEL ROS

CJlT_rTWsAQk7hPÀngel Ros, alcalde de Lleida, pacta amb Ciutadans un acord de govern municipal. Aquest pacte comprèn un seguit de compromisos, per exemple el de no impulsar, ni donar suport ni subscriure la Paeria a l’ Associació de Municipis per la Independència. I també de no recolzar cap iniciativa, que “subverteixi l’ ordre constitucional ni divideixi els ciutadans de Lleida, ni tampoc penjar símbols en espais públics, això va sobretot per les estelades. A més PSC  i C’s, també han pactat actualitzar el reglament d’usos lingüístics del consistori, d’ acord amb els principis de cooficialitat d’ acord amb les lleis vigents.

Sorprèn que un home com Àngel Ros, que era tingut per cap del sector sobiranista del PSC, hagi fet un pacte amb la formació d’ Albert Rivera, que no destaca per ser gaire simpàtica amb la identitat catalana, però sí amb l’ imperialisme espanyol. Cert és que l’ alcalde lleidatà està en minoria, sempre podia pactar amb partits catalans, catalanistes i esquerrans, com ERC i arribar a pactes puntuals amb d’altres formacions no esquerranes, però  sí catalanes. Per això aquest pacte amb C’s, sona més a ordre vinguda des de Madrid que cap altra cosa. Per cert, la dita “actualització del reglament d’ usos lingüístics del consistori lleidatà”, en realitat es tracta  d’ una modificació del reglament del català.

Repeteixo que tot plegat, sorprèn molt en una personalitat com Àngel Ros, i aquest canvi està més en consonància amb els pactes fets pel PSOE o el PP a Espanya, que no hagi estat fet en clau catalana, i com que segur que Ros és una bona persona li dedico les paraules de Maquiavel: “…un home que en tot vulgui fer professió de bo trobarà forçosament la ruïna enmig de tants que no són bons

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
16 comments on “ÁNGEL ROS
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Jo no sé escriure tant bé com Vós, com tampoc trobar sinònims suaus per a definir allò que jo penso d’aquest individu. Per tal de no esvalotar-me i no aplicar adjectius que al meu entendre es mereix aquest individu, només diré que és un hipòcrita, un botifler indecent, un aprofitat de la política, perquè de segur que no deu servir per a res més que sigui útil.
  Algú va dir que als homes se’ls jutjarà pels seus actes, i aquest passarà per un d’aquells “a qui Roma no pagarà per traïdor”. En Duran i Lleida, queda petit al seu costat.
  Quina vergonya, vendre els símbols de Catalunya i la llengua catalana als fatxes o falangistes, per ell anar tirant de beta de la política. Maleït sia !
  Bé, ja m’he descarregat.

  • Mira Jordi, no estic d’ acord amb el que dius, gens ni mica. Àngel Ros no és botifler. Hipòcrita, aprofitat de la política? no ho sé, no el conec – ni tu tampoc- Respecte que Duran i Lleida queda poc al seu costat tampoc estic d’acord: UDC és un partit de caire confederalista – i per tant sobiranista- i el PSC és federalista, és a dir, la deriva espanyolista d’ Unió és cosa exclusiva de Duran, mentre que la posició de Àngel Ros és difícil: al seu consistori, per governar en minoria i al partit: rebent pressions des de Madrid, i des de l’aparell del PSC, de Barcelona.

   • Jordi Camps i Vergés ha dit:

    No, no conec l’Àngel Ros… ni ganes. Llavors jo pregunto. On rau la dignitat humana ? O dit d’una altra manera: Quins són els límits d’aquella dignitat per a defensar -que no vendre- els signes identitaris de Catalunya, només per tal de conservar la cadira ? Si bé que no és cosa meva ni tampoc de Vós, suposo, bé que encara que sigui de forma interna, prou que s’han afanyat els de SCC a declarar-lo “l’espanyolet de l’any”, segons un digital, i si la notícia és de fiar.
    Lamento molt discrepar de Vós aquesta vegada.

    • Jordi, vostè i jo discreparíem en molt poques coses i estaríem d’ acord en moltes altres. La dignitat humana? doncs llueix per la seva ausència, en molts aspectes, però no dimonitzem a Ángel Ros, en tot cas, critiquem-lo per un acord puntual, fruit – crec jo d’un govern en minoria i d’un partit que depèn en molts aspectes de Madrid- però hi ha moltes polítics barcelonins – de les comarques barcelonines- que han governat pactat fins i tot amb satanàs i no han estat dimonitzats com Àngel Ros. Critiquem puntualment a Àngel Ros, per aquest acord puntual.

     • Jordi Camps i Vergés ha dit:

      Teniu raó, però amb matisos en la meva opinió. Que qui hi hagi pactat fins i tot amb Satanàs per assolir uns acords polítics puntuals, hi estic d’acord, però en uns moments com aquests, en què la nostra independència penja d’un fil per la mala praxi d’uns partits polítics (i no em refereixo al PSC), els quals teòricament haurien d’estar per la feina i no per la punyetera partitocràcia, només falta que ens vingui un suposat “catalanista”, arribant a acords amb aquells a qui nosaltres els independentistes podem titllar amb totes les lletres, com enemics de Catalunya, del nostre idioma i dels nostres símbols. No fotem ! Quina imatge dóna a la ciutadania, en especial als unionistes ?

      • Jordi, estic convençut que Àngel Ros no és “un suposat catalanista”, sinó nacionalista català. Critico, en el meu article, el pacte que ha fet amb aquesta gent, però no sabem res més, no sabem si la resta de forces polítiques del consistori tenien intenció de col·laborar amb Ros o de desgastar-lo, i que plegués a mitja legislatura. Moltes gràcies per la teva aportació, sempre important

 2. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Abundant amb allò que he escrit anteriorment, ara he llegit en un digital que, Societat Civil Catalana ha proclamat aquest individu, politicastre per més senyes, com l’Ekspanyol de l’Any.
  Veig que he quedat curt amb els adjectius que li he dedicat.

  • Potser sí – segur si ho dius tu- però que “Societat Civil Catalana” hagi proclamat no vol dir que Àngel Ros ho hagi acceptat. Gràcies per la teva aportació, sempre important

 3. rexval ha dit:

  Jo no sabia què significava això de “Ciudadanos” ja que ací no hi eren. L’altre dia ca vomitar coses tan desagradable en el primer ple de les Corts valencianes que e feu fàstic. Va tractar el valencia`de “ALDEA” , que no valia per a res, etc. Em va fer l’efecte de ser una pija fatxa, parle de la filla de Punset, espanyolista i falangista repel·lent que va fer que milers de valencians se sentiren insultats. Va cremar les xàrcies social negativament a València i Barcelona. Impresentablement franquista. El que la votaren no sabien què feien. Uns estrangera que s’estrena insultant-nos. Ací en dic més:

  https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/07/07/ciudadanos-aldeanos-pijas-y-paletos/

  I he seguir en quatre tandes més. Va d’ecologista i resuta que se l’està investigant per una immobiliària que to al nom de l’home. De vergonya. Se’n va Rita i ve esta.

 4. yeagov ha dit:

  Aquest pacte m’ha fet recordar el “leridanismo”, un moviment sorgit durant els anys 60 a Lleida que promovien que la província de Lleida passés a formar part de l’Aragó.

  http://buscantraons.blogspot.com.es/2013/11/lunionisme-recupera-una-vella-idea.html

  El tema va ser tant greu que fins i tot el Règim va haver de sortir a negar el pla per temor a que hi haguessin protestes.

  • Aviam, això del “leridanismo” té moltes visions. Més que sorgit a Lleida, era fruit de polítics franquistes que seguien les directrius del règim, i concretament l’irredentisme aragonès de quedar-se amb les comarques lleidatanes. No obstant, el “lleidatanisme”, no el del franquisme sinó el d’ara, té una altra vessant: les comarques lleidatanes tenen una especificitat: no són mediterrànies sinó continentals pel que fa al clima i el terreny. També hi ha un cert centralisme barceloní que construeix infraestructures a BNC, i en canvi a les terres lleidatanes cada cop manquen més

   • yeagov ha dit:

    Lògicament jo parlava del “leridanismo” dels anys 60, del franquista, és clar, aquest fenomen com el del lerrouxisme ha reviscolat al nostre país, i sembla que s’han hibridat.
    Et reconec que BCN, jo sóc barceloní, afecta tot Catalunya, el pes de Barcelona ciutat i tota la seva àrea metropolitana afecta tot el país, degut a que concentra el gruix de la població. Lleida té raó a queixar-se i dret a sentir-se oblidada.
    Àngel Ros s’ha equivocat pactant amb els lerrouxistes però no és més que una mostra de la deriva del PSC des de que en va prendre el control en Pere Navarro i ara en Miquel Iceta. El PSC s’ha entregat a C’s.

    • D’acord, et referies al “leridanismo” dels anys 60. Barcelona és cap i casal de Catalunya, però sense Catalunya, Barcelona no podria tirar endevant. Estic d’acord amb tu que Barcelona té molta població, i les comarques lleidatanes en tenen poca, però això anira a més, si no es creen infraestructures a ponent. És allò de l’equilibri territorial, no? se’n parla molt, se n’hauria de parlar més. S’hauria de parlar de la línia de tren Lleida-Manresa-Barcelona, totalment obsoleta i només viable de Lleida a Cervera, i caldria crear una altra línia de Lleida- Mollerussa fins a Igualada, i d’ Igualada fer transbord amb els FCGC. Caldria crear el canal Segarra-Garrigues, i donar aigua a aquestes dues comarques, i no es fa. I moltes coses més, que fan que el territori lleidatà, crea molts recursos que són necessaris a Barcelona ciutat.

  • Una altra cosa, això del “leridanismo” va existir, cal dir en honor a la veritat que no va quallar entre el poble i la gent de les comarques ponentines, que va ser producte d’ una dictadura, i no de la gent lleidatana de l’època. El que sí cal recordar – i valorar- és que durant la dictadura, bona part de la burgesia barcelonina es va passar a parlar en castellà – i conseqüentment a abandonar el català- perquè feia més “elegant” – creien- en canvi a les comarques lleidatanes és on van romandre més fidels a la llengua catalana.

 5. Oriol López ha dit:

  Mentre el PSC no s’independitzi del PeSOEspañol suposo que coses com aquesta, segurament com dius ordres de la central (sinó, no s’entén), continuaran passant. Entenc que això contribuirà encara més a la davallada del PSC ja que és molt difícil que un català d’esquerres pugui entendre pactes com aquest, per molts cops que li ho expliquin.

  • Jo sempre he tingut a Àngel Ros per un home que pertany a un partit que passa per força incoherències, però un català de soca-rel i catalanista. Crec que és això, però potser hi ha coses que no sabem, com per exemple si l’alcalde de Lleida – Paer en cap, com se li diu- ha intentat pactar amb d’altres partits de caire més català però no han donat el seu fruit. Gràcies per la teva aportació

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: