“ALZAMIENTO NACIONAL”

Existeix una “Associació d’ amics del Castell de Montjuïc”, que hi  té despatx. La citada associació, té per costum celebrar anualment, una missa pels “caídos en el alzamiento nacional”, la qual  es celebra a prop d’un monument dedicat als “héroes y mártires del gloriosos movimiento nacional”, la missa i el monument existeixen i es celebren des del 1940.

0Ada Colau, nova alcaldessa de Barcelona, no ha autoritzat l’ ús del castell de Montjuïc per la celebració franquista, ja que va en contra de la “Llei de la memòria Històrica”, segons la qual les administracions no poden fer commemoracions dedicades a l’ alçament feixista, ni la dictadura franquista. A més, el consistori barceloní ha expressat que el castell de Montjuïc és per a la divulgació històrica, pel qual no motiu no és lloc per actes religiosos. Cal afegir que diferents associacions de víctimes del Franquisme,  s’ han queixat per aquesta celebració, ja que òbviament, és una burla.

Per la meva part, he de dir que mai no havia sentit a parlar d’ aquesta missa, celebrada des del 1940 fins ara, ben entrat el segle XXI. També és irracional que l’església Catòlica celebri actes en favor d’ unes idees que van en contra de qualsevol religió, sobretot la catòlica, basada en els manaments d’ amor – provinents de Jesucrist-  les bones obres i les regles de vida. Més irracional és que trenta anys de govern democràtic a l’ Ajuntament de Barcelona, s’ hagi permés un acte d’aquesta mena, i sobretot el castell on es va afusellar tantes persones que van defensar la llibertat, la democràtica i Catalunya, especialement el MH Lluís Companys.ada-colau-exportavoz-de-la-pah-sera-propuesta-como-candidata-a-la-alcaldia-de-barcelona-efe

Enhorabona per la senyora Ada Colau, i a la resta del nou consistori per la decisió de no permetre un acte religiós en un edifici no previst per a les litúrgies, ni enaltir actes franquistes ni feixistes en una societat, que ha rebutjat el totalitarisme, en totes les seves formes. Per això, dedico a l’ alcaldessa de Barcelona, els versos de Antonio Machado: Una canción de amor y paz. Tan solo de dulces cosas y palabras…”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Altres
10 comments on ““ALZAMIENTO NACIONAL”
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Òndia !! Jo tampoc sabia això. I sap que m’emprenyo d’haver-ho sabut ? I tant que sí ! M’emprenyo perquè és inadmissible que després de passar per l’ajuntament i la generalitat els partits que hi han passat, suposadament demòcrates, almenys d’això “farden”, excepte els franquistes=PePerros, hagin tolerat aquesta mena d’escarni en un lloc tan emblemàtic com és Montjuich. és clar, per això ho deurien silenciar. Aquella gentussa deurien pensar que a can barça tenien un segon “valle de los caidos”. Valga’m Déu ! on hem arribat amb aquesta “democràcia” de pa sucat amb oli.
  Mireu doncs, una felicitació per a la Sra. Colau.
  De fet, si rumiem bé, tampoc ens hem d’estranyar absolutament de res, ja que ho podem esperar tot d’aquests politicastres que tenim i hem tingut, com tampoc cap d’ells, almenys no ha transcendit, s’hi van oposar.
  Tot això em fa pensar amb el fet d’haver posat el nom d’un falangista a un museu, crec de l’esport, a Barcelona, per més que hagués fet aquell home per l’esport, no pels desvalguts, ni pels malalts, ni pels pobres, ni per la infància, etc. Es veu que amb l’esport, tot s’hi val. Fàstic em fa !
  Veig que la dignitat uns i altres la tenen penjada darrere la porta del W. C.

  • És vergonyós que després de tants anys del malparit dictador enterrat, i anys de governs demòcrates encara es permetés aquesa celebració. Estic d’ acord amb tu que la dignitat molts, la tenen, no penjada, sinó a dins del w.c.

 2. rexval ha dit:

  Jo estic molt emprenyat. Fa dos dies aní al funeral d’un familiar en l’església de Meliana (l’Horta), a banda de fer-la en castellà, en terra hi havia la puta placa davant de l’altar on col.loquen el difunt on posava: “Caídos por Dios y por España”, la data juliol 1936, la creuota i la llista del seus morts. No me n’aní per respecte al difunt. Però ja he denunciat el cas a “Antifeixistes” i “La Veu del PV”.

  pER ALTRA BANDA HI HA DUES ASSOCIACIONS FEIXISTES QUE TANT pp COM psoe SUBVENCIONEn: lA fRANCISCO fRANCO I LA DE lA “dIVISIÓN aZUL”, FAN MISSES FEIXISTES TOTS ELS MESOS AMB BANDERES NAZIS INCLOSES. I ho paguem amb els nostres impostos. El fill de puta de capellà els dona la puta hòstia consagrada i tot això.

  Mentrestant jo encara tinc tres familiars perduts per les vores de les carreteres. Ma mare va morir sense poder acomiadar-se del meus oncles. Els alcaldes de València, Madrid i altres lloc que han anunciat que van a retirar la simbologia feixista han estat “amenaçats” pels nazis anònims i la filla (de puta) de Franco que compta amb un bon bufet d’advocats i jutges fatxes com va passar amb Garzón.

  REpública i Independència.

  • Estic totalement d’ acord amb tu que Franco és mort, però l’esperit de Franco encara és molt viu, massa viu, i el millor és fer com tu, DENUNCIAR, no a les autoritats sinó aquelles entitats que tu has citat, o similars. Gràcies per la teva aportació i per la teva visió des del País Valencià.

   • rexval ha dit:

    Sembla que Franco encara siga viu. La filla del mateix – i tota la resta de la seua xusma – ha amenaçat a Joan Ribó, Camene i altres alcaldes per anunciar la retirada dels símbol feixistes que encara hi queden. Més d’un centenar solament a València ciutat. El Fiscal no ha fer res encara que se li ha demanat.

  • Jordi Camps i Vergés ha dit:

   Tot això que heu explicat és indignant. És un insult a la intel·ligència de palpar avui dia, al segle XXI, els fets cruels i flagrants com els que Vós heu explicat, i veure que res no ha canviat. Llavors és inconcebible el què hom pot arribar a pensar sobre qui són i com són aquells “demòcrates” de la “sacrosanta unió europea”, que ens volen fer passar pel sedàs de que l’espanyistan és un país avançat i més a més, comptar-los com un país capdavanter pel què fa les llibertats i democràcia. Més encara, el més gruixut és com de burros arriben a ser aquests PePerros i Ciudad-Anos i els Sociolistos, quan dia a dia ens estan parlant de que els demòcrates són ells. Si aquests que manen són així de burros, com han de ser llavors aquells que els voten ? Vivim en un país deplorable, ancorat ideològicament encara en la inquisició del Segle XII amb l’ajut del clero.

   • regi60 ha dit:

    Encara hi ha capellans que van misses a Franco. El més fotut de tot és que tant PP com PSOE subvencionen grups neo.nazios con la “Fundació Nacional F. Franco” o la “Hermandad de Excombatientes de la División Azul”. Amb els nostres impostos. I els jutges? Almenys en el País Valencià el més comú és que no condemnen els neonazis encara que hi tinguen assassins declarats, armes de tot tipus -machetes, pistoles, llançagranades…_ etc, propagande antisemita o fomentadora de l’odo, cridant a la violència, etc. La darrera passada ha estat La Opración Panzer. Tots al carrer amb llançagranades i tot perquè el jutge va decidir que les escoltes tenien no sé quin defecte de què. Els jutges no són demòcrates. Son els hereus del TOP.

   • Jo crec que és necessària una segona transició, però com sempre, hi haurà detractors

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: