Consells per a emprenedors

Després de llegir molts de consells per a emprenedors i nous empresaris, tots ells amb un aire d’autoajuda de l’estil Coelho,  posaré la meva experiència personal i el meu profunds coneixement al vostre servei.

Tot ve d’una conversa amb una noia que ara fa poc ha agafat un traspàs d’una petita cafeteria, ella m’explicava que després de treballar 15 hores diàries no podrà agafar ni un dia de vacances…

Em veig obligat per tant a compartir amb la societat uns petits consells per a sobreviure com a emprenedor,  aquesta nova raça de triomfadors que han d’aixecar l’economia del país, preneu nota alumnes meus:

Mira, un altre aconsellador per els emprenedors!!!

Mira, un altre aconsellador per els emprenedors!!!

1. Si ets 100% legal, no podràs sobreviure. De fet tal com t’ensenyen els nostres governants, cal tenir caixa B, C i el que convingui. Es tracta de ser competitius, això no és una ONG, i les normes estan fetes per què et sigui impossible sobreviure si les respectes totes.

2. El gestor no és el teu amic, no t’en refiís mai, les seves cagades les pagaràs tu. Val més que comencis a aprendre a fer la seva feina millor que ell, t’estalviaràs disgustos.
3. No pots treballar més de 80 hores setmanals indefinidament, cal que ben aviat et plantegis l’explotació d’algú, al que hauràs de convèncer de la teva bondat i la del teu projecte de futur.
4. Hi ha gent disposada a treballar gratis o per una veritable misèria, en aquests casos apunta bé aquestes frases indispensables i les acabes d’omplir decorant-les amb paraules boniques i tendres: “Aquesta empresa és com una família…”. “Ara no et puc pagar, però quan les coses vagin millor…”. “Portem una temporada dolenta, però quan això s’aixequi…”. Cal ser creatiu, però aquests clàssics s’han de respectar, per alguna cosa porten generacions i generacions funcionant.
5. Evidentment un dia o altra els treballadors es cansen de treballar per res o per una miseria, aleshores tan sols cal substituir-los. Recorda que a aquesta societat lo important és treballar, la resta son qüestions secundàries.
6. Recorda que tot està fet per escanyar-te i impedir-te sobreviure si ets bona persona. Lo del Amancio Ortega tenint una de les fortunes més grans del món a base de vendre bates, o l’Isaac Andic multimilionari portant abrics de Turquia cap a Barcelona no són més que mentides. Tot dissenyat per a fer una tria entre els imbècils que creuen en comptes infantils i els veritables empresaris.

No hi ha grans milionaris que siguin bones persones, i això mateix passa amb les empreses. Tot està fet per a afavorir els explotadors, especuladors i estafadors. Si tens intenció de fer alguna cosa més enllà de la pura supervivència val més que en prenguis nota.

Quant a

::.·No sé que no sé res·.::

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Consells per a emprenedors
 1. Oriol López ha dit:

  Veig pel teu article que no estàs gaire optimista, però és cert que, tal i com estan anant les coses, cada cop costa més de ser-ho. S’estan destruint llocs de treball i s’estan posant totes les traves possibles per als que intenten de crear-ne de nous. El meu màxim respecte per a les persones honestes que, en aquestes condicions, aconsegueixen tirar endavant una nova empresa sense estafar ni aprofitar-se de ningú.

  • didaclopez ha dit:

   En un sentit estricte, és impossible tirar endavant cap empresa sense explotar algú, ni que sigui a un mateix. Ara bé, la font de (gairebé) tota riquesa és aquesta explotació, de manera que no sembla gaire més noble la posició dels qui viuen d’explotar explotadors a base d’interès, de lloguer o d’impostos

   • MadeByMiki ha dit:

    Aquesta explotació encara és més vergonyosa, no en parlo per manca d’eperiència (per sort o per desgràcia ;+))

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: