EL CAP DEL REI “CAMPEXANO”

10334284_10204250266123658_1885127580804025691_nL’ actual equip de govern de l’ Ajuntament de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, ha retirat el bust del rei Juan Carlos I, adduint que és una situació “anormal” ja que Juan Carlos, ja no és rei de fa un any. També han anunciat que es revisarà l’actual nomenclàtor. També s’ ha acordat restituir l’ estàtua dedicada a la República i el Medalló dedicat Pi i Margall, inaugurats durant la II República i eliminats durant el Franquisme.

Cal aplaudir la iniciativa de Ada Colau i el seu equip de govern, sobretot no per un treure el cap d’un rei, que ja no governa, sinó pel que s’ha dit “revisar la sobre dimensionada iconografia monàrquica de Barcelona”, o dit d’una altra manera, que des de l’ Ajuntament de Barcelona – i d’altres organismes d’altres llocs- s’ ha estat excessivament “cortesà” respecte a la monarquia, o diguem-ho d’ una altra manera, “s’ha fet massa la pilota” a aquesta institució, que en d’altres països – Holanda, Suècia o Dinamarca- és una institució moderna i democràtica, però que a l’estat espanyol ha estat plena d’ escàndols, corrupcions, i una dinastia que no s’ha distingit per la seva:estima cap a Catalunya.

Enhorabona i congratular-nos amb la decisió de Ada Colau, qui potser sense saber-ho ha fet bons els versos de Anicet de Pagès: “Quan vénen reis i reines a asseure’s a ma llar, jo els hi faig lloc a taula; més, amb el cap ben alt, davant de reis i reines jo bec sempre en mon vas.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “EL CAP DEL REI “CAMPEXANO”
  1. rexval ha dit:

    Molt bé per Ada Colau. L’alcalde de València, Joan Ribó, nat a Manresa i de Compromís ha anunciat la retirada de més de cent elements franquista. A Madrid, Carmene també s’hi ha apuntat. Tots tres estan ja amenaçats per l’extrema dreta. Esperem de la poli que tan ràpida és en qüestions “nortenyes” faça el mateix per ací, encara que tenim el precedent de les mofes per Internet contra els catalans morts en catàtrofes vàries, és a dir, no fer res de res.

    Ens cal un estat on el fiscal, els jutges i els magistrats ens defensen dels delinqüents. Ara no en tenim.

    • Estic d’a cord amb tu que aquests polítics, sortits d’ opcions polítiques “alternatives”, un cop han estat elegits, donen bones sorpreses, grates sorpreses. El cas que has citat. Esperem que d’ altres n’ aprenguin.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: