EL CAP DE REI “CAMPEXANO” (II)

corona realDesprés que el dijous d’ aquesta setmana, el govern municipal de Barcelona retirés el bust de Juan Carlos I,  de la sala de plens de l’ Ajuntament de Barcelona. El cap del PP a la capital catalana, Alberto Fernández Díaz, ha ficat al mateix lloc un quadre de Felipe VI.

L’ Alcaldessa, ha començat el ple extraordinari, obrint un torn de paraula, perquè cada grup es pronunciés sobre la retirada del “cap” de Juan Carlos I. Xavier Trias (de CIU) ho ha adjectivat de “pantomima”. Carina Mejías (C’s) ha reclamat el compliment de la llei. Fernández Díaz (PP)  ha dit que “s’ està incomplint la llei i que és un escarni a la monarquia.” Jaume Collboni (PSC) ha dit que es tracta d’ una falta de respecte, malgrat que té conviccions republicanes. En canvi, Alfred Bosch ha felicitats l’ alcaldessa per la “neteja a fons de la sala”. El regidor de la CUP, Josep Garganté,  ha dit que està “satisfet”.1899484_925794177446034_5128831767581925677_o

Per contra, La meva puntuació és un “excel·lent” per a Ada Colau, ERC i CUP; prou de servitud a la monarquia, sobretot a una dinastia gens amable amb tot allò que és català, i caldria que s’ estengués a tota Catalunya, prou de ser de Duc de Montblanc, marquès de Cervera, senyor de Balaguer i la hereva, princesa de Girona. Respecte a ERC i CUP un altre excel·lent. A Trias Caldria recordar-li que no està en consonància – en aquest aspecte- amb la JNC. A Fernández Díaz, que malgrat ser un català equivocat – diu que Catalunya no és una nació, es nota que no parla mai en català, es sent espanyol- que el PP i la monarquia espanyola són qui incompleixen la llei cada cop que respiren. A Collboni, caldria recordar-li que el PSOE, era ja en la seva fundació al segle XIX, republicà i que abans del “cambio del cambio, del recambio” era encara republicà.

Caldria recordar a Alberto Fernández Díaz, les paraules de Isidoro de Sevilla: “Per tant, els reis han d’afavorir els seus pobles i no perjudicar-los; no oprimir-los amb tirania, sinó vetllar per ells, sent condescendents, a fi i bé que llur distintiu del poder sigui veritablement útil i facin servir el do de Déu, per protegir als membres de Crist.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
7 comments on “EL CAP DE REI “CAMPEXANO” (II)
 1. rexval ha dit:

  Molt bé per Ada. Em fa agonia tant de servilisme dels súbdits i cortesans que tot, tot ho posen a major glòria dels borbons. El País Valencià atuf.a L’altre dia havia d’agafar el Metro i baixar en “Neptú”, així en valencià. No trobava el tren. Li havien canviat el nom, ja no era el déu grec Neptú sinó la “Marina del Rey Don Juan Carlos I” així de llarg i en castellà. El Palau de les Arts no es diu així, sinó “Palau de les Arts Reina Doña Sofía” perquè diuen a la filla dels còmplices de la dictadura dels coronels li agrada l’òpera. I ara tenim un problema perque el “Museu de la Ciència es diu “Príncipe Felipe”. Són exemples només, però entre les referències al franquisme que perduren (més de 100 a la ciutat de València” i tanta “ofrenda a la españa de los borbones” és un fàstic. Ací ha guanyat l’esquerra republicana. Som hereus de Blasco Ibáñez, ara toca no deixar ni Francos ni els seus hereus… el borbons, però que primer passen pel jutjat, que ens han furtat. Urdangarín és el boc expiatori.

 2. rexval ha dit:

  Perdó que me n’havia quedat curt, el cortesans no van posar ““Marina del Rey Don Juan Carlos I” a la parada del Metro-Tarmvia soní- senteu-se” : “Marina Real Rey Don Juan Carlos Primero” – almenys no han posat “de borbón y borbón”.

  • Disculpa, però a quina parada del metro et refereixes?. Disculpa la meva ignorància, i que no manquin mai les teves aportacions en aquest bloc

   • rexval ha dit:

    No hi ha res a disculpar. És una parada del tramvia valencià que anava a la platja del Cabanyal. Es baixa allí per fer la declaració de la renda i els deis senzillament “Neptú”. Fa uns any va canviar el nom per “Marina Real del Rey Don Juan Carlos Primero”. Un acte de servilisme monarca que fa riure.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: