“SENTIT I HUMILITAT”

txapeldunakEl barça va perdre la súper copa d’ Espanya, en el partit de tornada, a l’empatar 1-1 contra l’Atlètic de Bilbao. El 4-0 de l’anada, deixava l’eliminatòria coll amunt. La remuntada era difícil, i més contra un contrincant que va aguantar els repetits atacs del Barça, ben replegats, sense deixar espais. El barça va fer el possible per foradar la xarxa, però no va reeixir. Els blaugrana estaven desgastats físicament. El gol de Messi va donar esperances, però els desencerts arbitrals combinats amb les mancances dels locals ho feien difícil. L’expulsió de Piqué, la inferioritat numèrica conseqüentment, i l’empat a u del Bilbao, van trencar qualsevol esperança.

Les conclusions són evidents per a qualsevol aficionat al futbol: el Barça no tindrà sis títols aquesta temporada, va deixar evidents les seves mancances – físiques, de mentalitat i de banqueta- i sobretot, més val perdre ara, que no en la temporada començada. I sobretot, una cura d’humilitat. Les estrelles del Barça no són res sense raça i esperit de lluita. Enhorabona al Bilbao i a tots els bascos. Piqué hauria de ser el més humil, no insultar ni a l’àrbitre – ni a la mare de l’àrbitre- i que la seva rebequeria, li poden costar entre quatre i dotze partits de sanció, que és un perjudici als seus companys i al club en un moment important, com és l’ inici de Lliga.humilitat-1-728

Enhorabona a l’Atlètic de Bilbao pel seu títol, recordar que caldria estirar les orelles al preparador físic del Barça i a Piqué, agraïm molt les seves fletxes contra el madridisme però no les seves tonteries. I dedicar a la major part de jugadors del Barça, menys Iniesta i Pedro, que no són presumits aquesta frase de Josep Pla: “Els presumits són feliços, però solen fer la infelicitat dels altres.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: