L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I L’ESTELADA

estelada_terrat_2012Fa tres mesos, la Joventut Nacionalista de Catalunya, va penjar a la façana de la Paeria de Lleida, una estelada en senyal de rebuig per la decisió de la Junta Electoral de retirar banderes independentistes, d’edificis i llocs públics. Doncs el servei de protocol del consistori lleidatà  l’ha retirat, a més, tenint en compte també el pacte entre PSC i C’s, de no penjar estelades en llocs públics del municipi. El més curiós és que la cap de C’s al consistori lleidatà,  ha dit que desconeixia l’existència d’aquesta bandera.

Com a català i com habitant de les terres lleidatanes, em dol aquesta decisió, ja que l’estelada no estava en un lloc prominent. S’ hauria de parlar menys de llibertat d’ expressió , i exercir-la més, sobretot quan el sobiranisme augmenta a Catalunya. Em dol també, perquè sempre he considerat Àngel Ros, alcalde de Lleida un català de pedra picada, com la major part de lleidatans: nacionalista indiscutible, i el pacte amb el partit d’ Albert Rivera l’ ha tacat.

Per tot plegat, per haver retirat una estelada, que també és bandera catalana, i que una ben legítima bandera catalana han tret, com en temps de Franco, recito els versos de Jacint Verdaguer: “Oh bandera catalana, abriga’ns fins a morir!”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Altres
5 comments on “L’AJUNTAMENT DE LLEIDA I L’ESTELADA
 1. Xavier ha dit:

  Doncs torneu-la a posar!!. Qué collons!! Una merda al neofascisme mesetari i les seves repressions.

 2. rexval ha dit:

  O si no, ompliu tots els balcons d’estelades a veure què els sembla als falangitos. Poseu estelades pertot arreu, en botigues, bars..i fins i tot en urinaris.

  • Ok, però a la població de la qual sóc, molts llocs hi tenen penjada l’estelada. Per cert, jo sóc partidari de no penjar la senyera sempre, el mal temps la fa mal bé, sinó en dades assenyalades. I menys, en uns urinaris.

   • rexval ha dit:

    Reconec que en el tema dels urinari m’he passat.

    Té gràcia – per dir alguna cosa – la cosa, osa, osa. En la “Batalla de València” o siga, terrorisme feixista i blaver, aquesta gent cremava la Senyera oficial d’aleshores – quatribarrada amb l’escut de Per el Cerimoniós al centre – la cremaven dels balcons oficials totes les setmanes. La poli española de UCD del super bo de Suárez no feia res, ni fotos. Mai no van detenir a ningú, encara que hagueren agredit a algun polític o funcionari. Això era terrorisme fomentat i permés des de l’Estat. Morts, bombes, pallisses i cap detingut malgrat que se sabien qui eren els fatxes, ja que presumien de les seues accions criminal,. fins i tot eren animats i felicitats de d’algun periòdic sens cap problema.

    A un conegut que tenia un cotxe roig li’l pintaren de blau, trencaren els vidre i punxaren les rodes per portar una enganxina de quatribarrada amb “País Valencià”.

    En fa l’efecte que la España amb Ñ no tenen ni idea. Ací hem patir dècades de kale borroka per part del “búnker-barraqueta”.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: