LA REINA D’ESPANYA I LES MILLORS VESTIDES

reina-Letizia_ECDIMA20140916_0007_16L’estil de vestir de la reina Letizia diuen que és molt admirat, només al seu país, sinó a la resta del món. La reconeguda revista nord-americana “Vanity Fair”, la situa entre les deu més ben vestides del món, concretament és la que fa vuit, amb d’altres dones de la reialesa i l’espectacle. Aquesta revista ressalta que llueix models de dissenyadors famosos, com Felipe Varela, Carolina Herrera o Hugo Boss. Molt reconeguts i força cars. També destaquen de l’estilisme de la reina espanyola el vestit de dues peces vermell que va lluir en l’entrega del Premi Nacional  de investigació, celebrat al palau reial de Madrid i d’altres galindaines.

Val a dir, que Espanya, que no destaca precisament per res bo, en la resta del món, tingui, en dita reina, de caràcter manaire i vanitós, una representant en el món. És bo aparèixer en una llista, com la de les dones més ben vestides del món, però les dones que hi consten, són riques, opulentes, i famoses pels seus predecessors – algunes- que no pas per haver fet alguna cosa bona per la humanitat. Sorprèn el gran nombre de dissenyadors que vesteixen la sobirana, de preciós tall i bon nom, però d’una ostentació que Espanya, amb la gran misèria, atur, desigualtats i d’altres desastres no és un exemple. Letizia no comparteix, com a bona monarca, la sort i el destí dels seus súbdits espanyols.

Els catalans ni tenim rei, ni som súbdits d’ella ni de ningú. Potser una bona part dels models que lluu els hem pagat els catalans. Letizia, es mereix la dedicatòria dels versos de Salvador Espriu: “Però tu riuràs,car veus com es tanquen llavis catalans. I es baden al sol boques de captaires,plagues de leprós.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Altres
6 comments on “LA REINA D’ESPANYA I LES MILLORS VESTIDES
 1. rexval ha dit:

  Es compra ella la roba? Amb quins diners? Quant ens costa la monarquia de quatre reis? Per a quan un referèndum monarquia / república?

  • Ella personalment segur que no se la compra, deu tenir un assessor. La monarquia no és de quatre reis, sinó de, a més a més, les filles, les tietes, les cosines etc. A mi tant me fa una monarquia espanyola que una república espanyola. És el que va dir Francesc Cambó: “Monarquia? República? Catalunya!”

   • rexval ha dit:

    Cada u és lliure. Ara bé, tant Cambó com Companys proclamaren l’Estat Català o la República Catalana DINS la República Espanyola o la Federació/Confederació Ibèrica. No proclamaren cap ens indepoendent.De totes maneres, qui realment tenia el poder a Catalunya va ser la CNT/FAI. Tampoc va ser independent la I República, la de Pau Claris, sinó que era dependent del rei de França a qui es volia com a comte de Barcelona. Quan Napoleó, passa`el mateix, Catalunya “independent” formava part de l’imperi de Napoleó. Això sí, les llengües oficials van ser el català i el francés. Siga com siga, tant França com Espanya ha volgut quedar-se amb Catalunya.

    • Abans que res gràcies per la teva contesta, però discrepo en algunes coses. Cambó no va proclamar cap república catalana, en tot cas et refereixes a Macià. És cert que els anarquistes tenien molt força a Catalunya, però va ser una feblesa del govern de la Generalitat donar-los armes. França i Espanya han volgut quedar-se amb Catalunya? òbviament! i si poguessin Anglaterra i Itàlia! Les coses bones agraden a tothom!!. Però jo em referia que Espanya, sigui quin sigui la forma de govern, no simpatitza amb Catalunya ni les nacions de parla catalana. Sigui dictadura, sigui democràcia. Si és democràcia: tan si mana el PSOE, com si mana el PP. Si mana el PSOE, no simpatitzava Felipe González, ni tampoc ZP, ara, les formes sempre canvien.

     • rexval ha dit:

      Tens raó, em referia a Macià. Açò és el que opine sobre “la qüestió catalana”:

      https://rexvalrexblog.wordpress.com/2015/08/25/viejo-catalanote-catalanofobia-en-el-siglo-xv/

      Sobre els anarquistes, tant la Generalitat com la república va armar-los, com a les altres organitzacions obreres, per evitar el triomf automàtic del feixisme. Els militars professionals no eren de fiar, ni la burgesia catalana, tan catalanista en teoria, però tan franquista en la pràctica. L’oligarquia catalana, o siga els Pujols, Mas i Durant recolzaren els feixistes.

      • D’acord, la Generalitat no es fiava dels militars professionals, però si a Catalunya van restar fidels a la República. Per cert, Jordi Pujol – els altres no ho sé- era antifranquista i li van fer un consell de guerra que gairebé li costa la vida. Gràcies.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: