FELIPE GONZÁLEZ

11805749_853231084746271_1818342857_nFa poc, González escrivia una carta als catalans en què amenaçava, profetitzava i estigmatitzava Catalunya i la opció sobiranista, això sí solapadament. Ara diu que el vam interpretar malament, i  ha matisat alguna de les seves declaracions. Ha dit, per exemple: “la pluralidad catalana ha disminuido, se ha achicado, hay mucha gente que calla”, ” Necesitamos reformas de la Constitución, pero que hay que hacerlas con seguridad y con consenso” , “Yo no nunca he sido nacionalista. Me preocupa la espiral de autojustificación y alimentación mutua que se está provocando entre el nacionalismo catalán y el nacionalismo español” i la perla “a favor de una reforma que reconozca a Cataluña como nación”.

Cal reconèixer que aquest senyor és intel·ligent, per això va estar tants anys al cap de govern, i ara té la fama d’estadista mundial, i en aquestes declaracions ha donat un cop de mà a Rajoy.. Catalunya és plural, perquè en el seu mapa polític, i social, hi ha totes les opcions possibles: dreta o esquerra. Republicans o monàrquics. Catalanistes i anticatalans etc. Albert Rivera, parla a on vol, del que vol, com  Albiol o Sánchez Camacho. A Catalunya tothom té veu a tot arreu, no és pot dir el mateix d’ Espanya, on ERC, CDC, CUP, Assemblea Nacional de Catalunya  per exemple. no els sentirà ningú ni a la COPE, ni a l’ ABC, ni en certes cadenes televisives espanyolistes, malgrat dir que no són nacionalistes, fan gala de nacionalisme espanyol, com González, que mentre va manar va demostrar ser fidel a la bandera d’Espanya.

Respecte a les afirmacions que està a favor d’una reforma que reconegui Catalunya com una nació, he de dir que no me’l crec, però no seria necessària una reforma, perquè l’article 2 de l’actual constitució reconeix Catalunya com a nació, però no explícitament , ja que diu “… reconoce y garantiza el derecho a la autonomía de las nacionalidades y regiones que la integran y la solidaridad entre todas ellas.” Si l’actual constitució distingeix entre nacionalitat i regió, tothom sap quins territoris són una cosa o  una altra. Però sobretot dir, que Catalunya ha començat un procés sobiranista, que cada dia té més partidaris, que estan farts de promeses de “reformes constitucionals” i etc. que al final mai no es fan, que anhelen una catalunya independent, però sobretot cal recordar les paraules de Prat de la Riba : “La nació és nació encara que per llei no ho sigui”.

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Altres
5 comments on “FELIPE GONZÁLEZ
 1. yeagov ha dit:

  Ara diu que l’hem malinterpretat, som nosaltres de tenim dificultat de comprensió lectora, resumint, que som rucs. Primer ens titlla de nazis i en lloc de demanar disculpes o callar, ens acusa de no haver-lo entès.
  L’hem entès molt bé al senyor Felipe González. Qui sembla no tenir ni idea del que va ser el nazisme és Felipe González, tampoc ho saben aquells que l’han aplaudit, i que quan li han començat a arribar crítiques, l’han sortit a defensar. Iceta ha fet un trist paperot sortint a defensar González en lloc de tocar-li el crostó. Iceta és un trist palmer que aplaudeix l’amo.

 2. Els catalans com més ens ataquen més ens uneixen. González, la patronal catalana, Guerra, Merkel i Cameron actuen perquè hi ha algú que els ho fa fer, és trist. A Escòcia, durant el referèndum els anglesos deien als escocesos “No marxeu us estimem” i els espanyols diu… el que tu ja saps

 3. rexval ha dit:

  “Prometer hasta el meter” diuen en castellà. Cameron va mentir, no està complint les promeses. L’independentisme creix i ja han anunciats que se n’aniran quan vulguen diga Londres el que diga.Felipe és senzillament patètic. La seua paraula no val res.

  • Felipe González és patètic, però encara té el seu encant, encara que sigui un encant com aquelles serps hipnotitzadores que acaben matant la seva víctima, i el seu predicament.

   • rexval ha dit:

    Vení pacá, se queden coño, que sus voy a da er título de NASIÓN. (Pensant) Hottia, a que los engaño, coño; es que es mi espesialidá.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: