SOCIETAT CIVIL CATALANA I MÉS POR

6f329870dde853e2ea723bb6ef07d1a26d6806b3La plataforma espanyolista “Societat Civil Catalana” ha enviat un milió de cartes a les llars catalanes, explicant que en cas de la independència de Catalunya, els pensionistes catalans cobrarien un 17% menys de l’actual pensió. La bustiada ha començat aquest dimarts, durarà una setmana i s’han triat els barris amb més gent perceptiva de pensions.  La carta – en català i castellà- avisa “Quisiéramos avisarte que este escenario no sólo sería malo en general, sino que llevaría a la quiebra el sistema de pensiones. Y por lo tanto, el dinero de tu pensión peligrarían” Així mateix continua, que la Seguretat Social no tindria l’obligació de seguir pagant les pensions dels catalans que han cotitzat a Espanya.

Abans que res tinguem en compte què és “Societat Civil Catalana”:  es va presentar a la premsa el 2014  com  “La Cataluña incómoda para los que quieren la ruptura con España.” Posteriorment han estat arropats per partits polítics com PP, C’s, UPyD i VOX. L’11 de setembre del 2014, van aplegar unes tres mil persones, contra la consulta per la independència a Tarragona, amb el lema “Recuperem el seny, recuperem la senyera.” En aquest acte hi va assistir Sánchez Camacho, Albert Rivera i Carme Chacón.

Per tant, de tot el dit anteriorment, -i és contrastable- “Societat Civil Catalana” és anticatalana, lerrouxista, propugna l’enfrontament entre dos sectors a Catalunya, i  partidària de  l’actual “status quo” de injustícia de Espanya cap a Catalunya.Per tant, el millor és que no ens els creguem, sobretot en el referent a les eleccions d’aquest proper 27 de setembre, una amenaça més de les que hem sofert catalans i catalanes només pel dret legítim de de votar. Uns  volen votar per ser sobirans, els altres amenacen per evitar exercir la democràcia.

Per  contrarestar tot el dit abans, els catalans i catalanes que volem una societat més justa, hauríem de citar els versos de Lluís Millà: “Dali que dali, per tot ens furguen; un cop ens punxen, altres ens piquen, jamai ens deixen un tranquil viure. Voldrien fondre’ns.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
9 comments on “SOCIETAT CIVIL CATALANA I MÉS POR
 1. yeagov ha dit:

  I afegeixo un punt a la teva carta: SCC és una entitat privada, qui collons ha facilitat les dades del cens per fer aquest mailing?
  SCC no és un partit i no es presenta a les eleccions, però veiem publicitat als diaris a tota pàgina, falques a la ràdio, i tot això qui ho paga?

 2. rexval ha dit:

  Austràlia té una illa que es diu Tasmània el habitants de la qual parlaven una llengua molt peculiar anomenada “tasmanià”. El britànics s’entestaren en el fet que parlaren anglès, llengua que té moltes eixides, però els tasmanians seguiren parlant la seua llengua. Així que Londres va dir: “Extermineu els tasmanians i desapareixerà eixa llengua”. I això és el que el colonialistes britànics van fer. Els assassinaren a tots. Al fet se li diu “Genocidi de Tasmània” i exterminaren a 10.000 persones, o siga a tota la població. D’aquesta manera resolgueren el problema de les pensions.

  • No sabia aquest fet, moltes gràcies, no obstant els anglesos no van solucionar res, perquè igualment van haver de marxar de Tasmània com de Nova Zelanda, Austràlia, Índia etc.

  • yeagov ha dit:

   Tampoc no coneixia el tema però és ben representatiu aquest fet del que se’n diu genocidi cultural.

   • rexval ha dit:

    En el cas de Tasmània el genoci va ser físic: eliminació de la població. En el cas d’Austràlia va ser físic i cultura. No fa massa anys, el govern australià va demanar perdó. Amb els que no van poder fou amb els maorís, poble més avançat que els aborígens i més bel.licosos. Aquest sí que es van defensar amb armes i els la feren pagar ben cara als britànics a Nova Zelanda, encara que al capdavall els britànic s’hi va quedar amb el seu armament.

    • yeagov ha dit:

     Cert, el cas dels maoris és més conegut. Avui encara conserven restes d’aquell passat bel·licós, la haka, una impressionant dansa no només bèl·lica, però acollonant.

   • Més que genocidi cultural es tracta de genocidi humà, per bé que siguin un grup humà amb una idiosincràsia, com també la tenien els jueus: amb una llengua i uns costums propis.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: