UNA MISSA I LA UNITAT D’ESPANYA

tortosaL’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va fer una crida als fidels de la seva diòcesi de “rezar por España y su unidad”, i va convocar a una vigília a la catedral el passat divendres per la tarda. A més, el senyor Cañizares va demanar a totes les parròquies que als actes litúrgics incloguin pregàries per la “mateixa causa”.
L’arquebisbe valencià, va enviar en una carta pastoral ha dits frases com: “Ante la premura de lo que nos concierne, ante la gravedad y lo decisivo de la situación que atravesamos” – es refereix al procès sobiranista català- “no hay ninguna justificación moral para la secesión.”. Però el contradictori és que digui “No entramos en valoraciones políticas” quan aquest home, que és un clergue, i que només ha de tractar de tems que tinguin que veure o relacionar-se amb la seva religió, s’ha ficat en política. A més el bisbe auxiliar de València, va escriure una carta amb el títol “Orar por España y su unidad”.
És obvi que es tracta d’un acte més per impedir que Catalunya decideixi sobre el seu futur, si anteriorment s’havia recorregut a l’amenaça, a la por ara es recorre a la voluntat de déu, amb els nostres germans valencians. Jo vull creure que la major part de l’església valenciana, no és com el senyor Cañizares, i que són dignes ministres de l’església – o de Déu segons com es miri- però és un cop baix i brut. Davant de tanta estultícia, els catalans i catalans i catalanes que estimem de debò aquest país, i votarem a #JuntsPelSí, no hem de ser rancuniosos amb aquesta gent i aquestes actituds, i recitar els versos de Salvador Espriu: “Que no sigui, però la cançó de l’odi, nascuda de la injusta i llarga humiliació. Ara em despengen uns dits piadosos de les forques senyorials de la paraula.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “UNA MISSA I LA UNITAT D’ESPANYA
 1. rexval ha dit:

  Cañizares com Rouco, tots són igual si lleven els catalans i els bascos. Són uns agents castellanistes d’extrema dreta al servei del poder. Cañizares va prohibir que es fera ús del valencià en el Seminaris. És que són fatxes. La “unidad de España” no és un tema religiós ni moral sinó polític, i aquest senyor que viu dels diners que un estat còmplice i covard li dóna no té dret a fer política, que a ell no l’ha triat ningú a no ser que algú ens vulga fer creure alguna cosa sobre l’Esperit Sant en forma de colom.

  SEmpre han fet igual, per això el poble pla sempre els ha tingut per enemics i els ha castigat quan ha pogut. El capellà del meu poble feia propaganda per a PP. Amb raó ma mare deia que crei a en Déu i la Marededéu però no en els capellans. Per culpa d’un, en acabar la guerra van afusellar a sos tios i son pare hagué d’exiliar-se. Tot per la “Unidad de España”

 2. rexval ha dit:

  Gràcies a tu. A mi em fa l’efecte que aquest cardenal, arquebisbes o el que siguen com que són ja grans “chochean” – que no sé dir-ho en català – . No sé si Cañizares haurà parlat amb els seus correligionaris catalans que consenteixen que “España nos duele porque se desangra”. Fa riure la notícia i és un insult per al cristians de base que es dediquen a ajudar als pobres i no a fer campanya per al PP. Per cert, quan cobra “un príncipe de la Iglesia representante de Dios en la Tierra llamada España? Segur que una pasta gansa, com Rouco.

  Ací en conten alguna cosa més:

  http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/09/25/valencia/1443189162_058983.html

  Per un estat laic.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: