Com ho farem?

El 27S m’ha deixat un regust amargament agredolç. Cony, quin contrast de sabors, oi? I sense estrelles Michelin. Potser és que m’havia emocionat massa amb el tema, potser és que en el fons sempre he estat un il·lús, però jo era dels que esperàvem (perquè suposo que a part de mi hi ha d’altres persones il·luses) assolir una majoria sòlida no només en escons; també en vots.

Sí, l’independentisme explícit ha passat de tenir 24 escons (ERC + CUP) a tenir-ne 72 (JxSí + CUP), majoria absolutíssima. Aquesta és la part dolça. Dolcíssima. I malgrat que l’unionisme explícit també ha pujat (poquet) dels 48 escons (C’s + PSC + PP) del 2012 als 52 d’anit, és indiscutible que l’independentisme, al Parlament, farà i desfarà el que li doni la gana.

PERÒ, hi ha el tema dels vots. The elephant in the room, que diuen en anglès. No podem comptar vots, s’exclamen alguns, perquè per comptar vots hauríem d’haver fet un referèndum i l’Estat espanyol no ens ha deixat. Val, sí, perfecte. Ni ens ha deixat ni ens deixarà, tinguem-ho clar. Però si no volíem comptar vots, no hauríem d’haver dit a tort i a dret que aquestes eleccions eren plebiscitàries. Perquè als plebiscits, es compten els vots. Fan trampes els qui fa tres dies els volien comptar i ara no els compten, i fan trampes també els qui fa tres dies deien que això eren eleccions autonòmiques normals i ara compten vots pels descosits i miren de tirar per terra una majoria absolutíssima reglamentària. Sigui com sigui, tothom tranquil, perquè si comptem només els vots, l’independentisme també ha guanyat. Fixin-s’hi (segons les dades reflectides fa un estona a resultats.parlament2015.cat):

  • (JxSí + CUP) = 1.952.482 vots (47,78% del total de vots emesos)*.
  • NO (C’s + PSC + PP + UDC + Recortes Cero) = 1.716.445 vots (41,99% del total de vots emesos)*.
  • Ni Sí ni No (CSQEP + PACMA + Ganemos + Pirata) = 395.992 (9,7% del total de vots emesos)*.
  • Blanc = 0,53% del total de vots emesos*.

*Cal destacar que òbviament no he pogut comptar els vots dels ciutadans residents a l’estranger als qui l’Estat espanyol ha negat el dret a vot. 

La pregunta que tots ens fem és: podrem declarar la independència d’aquí 18 mesos sense tenir el suport EXPLÍCIT de més del 50% dels votants? Ho acceptarà la “comunitat internacional”?

I ara ve quan surt el tema de l’ambigüitat de Catalunya Sí Que Es Pot (sonat experiment fracassat d’en Pablo Iglesias, per cert). S’han adonat que els seus vots no els he comptat com a No? És perquè diuen que no han dit mai un No explícit, que hi ha independentistes que els han votat i que per tant, no podem comptar-los al sac del No. D’acord. No han dit mai explícitament que No a la independència, però han dit explícitament que no a la DUI, la qual, si no vaig absolutament errat, és el punt en comú (potser l’únic) de l’independentisme de JxSí i la CUP. La DUI ha de ser la porta de sortida d’Espanya perquè, com tots sabem, l’Estat no ha permès ni permetrà la via del referèndum “legal i acordat” que és, tot just, la via que proposa CSQEP (un retorn a l’statu quo polític de finals del 2012). No podem comptar cap vot a CSQEP al sac del Sí, cap ni un, perquè si arriba el dia en què JxSí i la CUP fan ús de la seva majoria absolutíssima i porten la DUI al Parlament, CSQEP en bloc hi votarà en contra. No sé a vostès què els sembla, però a mi aquests “Sí” no em serveixen per a res. Potser ens serviran d’aquí quatre anys, però no ara.

La conclusió a la que arriba aquest pobre il·lús independentista és, doncs, que tard o d’hora —espero que més d’hora que tard— haurem de tenir majoria de vots de debò, en un referèndum o en unes plebiscitàries de debò, per declarar la independència de debò i perquè el món ens l’accepti de debò. Com ens ho farem? No en tinc ni idea. Se sap ja si Europa encara considera la qüestió com a “afer intern espanyol”? I Suïssa? Encara vol venir a fer de mediadora? 

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: