ARTUR MAS MÀRTIR DE CATALUNYA

CQD1bwEWgAAQx80La justícia espanyola ha imputat a Artur Mas, per la consulta sobre la sobirania de Catalunya del 9 de novembre del 2014. Els motius són comissió de delictes de desobediència greu, prevaricació, malversament i usurpació de funcions en el procés participatiu del 9-n, tot això presumptament per la justícia, i per a mi, com a català, són falses acusacions.

A tot això, el president ha dit que es declara “democràticament rebel davant de l’estat per no deixar-nos posar les urnes”. Així mateix manifesta que la querella per la consulta del 9-N “és la reacció d’un estat ferit en l’orgull, rabiós i maldestre”.

Abans que res, dir que el Tribunal de Justícia de Catalunya, de català només en té el nom, perquè actua d’acord amb la justícia espanyola, d’acord amb les lleis espanyoles i amb el govern espanyol, malgrat que Rajoy ho negui. Que les afirmacions que diu el president són certes, i que actuen ara actuen així contra ell, però que molt abans ho havien fet de la mateixa manera amb d’altres presidents de Catalunya. El 1894 es va publicar “El compendi de la Doctrina catalanista”, els seus cent mil exemplars van ser segrestats per la policia i uns dels autors, Prat de la Riba – que anys després seria president de Catalunya- seria empresonat. El 1905, un jove militar, Francesc Macià, es va oposar a una anticatalana “Llei de jurisdiccions”, i va ser apartat a Cantàbria, i més tard es veuria obligat a deixar l’exèrcit espanyol. El 1939, la Gestapo deté a un exiliat Lluís Companys, i els franquistes l’afusellen el 1940 a Montjuïc, cridant “Per Catalunya!!”.

Estem al segle XXI, hom suposa que el món ha canviat i avançat, però Espanya no, sinó tenim l’exemple de les actuacions contra el president Artur Mas,i  els catalans no hem de permetre que passi el mateix que als presidents catalans que he dit anteriorment. No sé quina ha de ser les línies d’actuació, però si el president Artur Mas va a la presó, – malgrat algunes discrepàncies que jo hi hagués tingut- jo també hi voldré ser. Perquè si engarjolen al president del meu país, també m’empresonen a mi, i dins de la presó, recordaré les paraules del president màrtir Lluís Companys “Catalunya sigui vençuda, i que ens siguin arrabassades totes les llibertats; però com els que hi som, hi perdrem la vida, renaixerà d’una manera triomfant, la nacionalitat catalana!!”.

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
7 comments on “ARTUR MAS MÀRTIR DE CATALUNYA
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Lluís companys digué: Totes les causes del món tenen el seu defensor, en canvi Catalunya, només ens té a nosaltres

 2. Oriol López ha dit:

  És evident que la causa no és contra Mas, sinó contra Catalunya, contra tots nosaltres.

 3. rexval ha dit:

  La mala bava política és evident. Si arriben a fer aquesta canallada abans de les eleccions Junts X Sí hagueren arrasat. Estic convençut que votants d’altres partits li hagueren votat.
  El PP espanyol està acollonat. Saben que Ciudadanos pot guanyar a Espanya per a desgràcia de tots. Per tant necessitaran demostrar que són més espanyolistes que els de Rivera i el cas Mas és una bona ocasió per demostrar que per a “españoles todos”, el PP.

  Hauria d’haver una forta campanya catalana en defensa no de Mas, sinó del President de Catalunya amenaçat per uns estrangers que volen destruir Catalunya i deixar per a després tot l’altre. Ho dic la la CUP. Els catalans no han de consentir aquest atemptat al preu que siga ni que hi envien la Brunete. Milions de catalans al carrer mostrant la seua solidaritat i el seu enuig.

  • La mala bava fa segles que dura, però abans del 27S ha estat enorme: exèrcit, església espanyola… Jo he discrepat en algunes coses de Mas – com també discrepo d’algunes coses de Companys- però el president de Catalunya que no me’l toquin.
   Jo no he anat mai a cap manifestació, sigui per timidesa o pel motiu que sigui, però sí que dic que si Artur Mas va a la presó, jo també hi vull anar, i estar amb ell. Gràcies per la teva valuosa aportació al meu bloc, i espero que sigui més freqüent.

   • rexval ha dit:

    Gràcies a tu que sempre ens tens informat. Si fora català votaria a la CUP, però això no vol dir que no respecte a Mas com a President de la Generalitat. És la màxima autoritat catalana. Representa Catalunya i mereix un respecte. Un paio com ara Rajoy que no es respectat ni pels seus, no pot abusar com ho està fent. És ell qui els diu als jutges espanyols el que han de fer. I si comparem com a persones i com a polític, Mas li guanya per golejada a aquest gallec renegat.

    No sé si una mani és comparable a un partit de futbol perquè no m’agrada el futbol, però en una mani se sent alguna cosa especial QUAN ET SENTS RODEJAT DE PERSONES QUE PENSEN COM TU. PUJA L’ADRENALINA. JO T’ANIME QUE PARTICIPES, SI POTS, CLAR PERQUÈ ET SENTIRÀS MOLT BÉ. Potser siga pel gregarisme, però és real i viu. Jo va temps que no hi puc anar per problemes de salut i ho enyore.

    Una forta abraçada i que aviat el següent missatge que t’envie vaja a la República Catalana.

    Regí

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: