Missatge per als esperits que habiten la lluna

"Astronaut Buzz Aldrin on the moon", NASA

“Astronaut Buzz Aldrin on the moon”, NASA

Yuval Noah Harari al seu llibre Sàpiens. Una breu història de la humanitat ens conta l’anècdota d’una hipotètica trobada d’un vell indi americà amb els astronautes de la missió Apol·lo 11  que estaven participant en uns entrenaments a un desert remot dels Estats Units.

Diu que quan l’home els va preguntar què hi estaven fent allí i ells li van explicar que s’estaven preparant per a anar a la lluna, després d’uns moments de reflexió, els va dir que els esperits sagrats del seu poble vivien a la lluna i els va demanar si li podien fer el favor quan hi anessin de trametre’ls un missatge de part del seu poble, en la seva llengua, que els va fer memoritzar.

Quan li van preguntar pel significat del missatge, els va dir que no els ho podia dir perquè feia referència a un secret que tan sols podien conèixer els membres de la seva tribu i els esperits de la lluna.

Els astronautes, intrigats, quan van tornar a la base van demanar algú que els traduís el missatge secret. El contingut del missatge era: «No us cregueu res del que us digui aquesta gent. Ha vingut a robar-vos les terres».

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: