ARMES FRANCESES CONTRA FRANÇA?

latuff_Syria_FranceEl primer ministre francès, el català Manuel Valls, ha avisat del perill que França sigui víctima d’un atac per “armes químiques o bacteriològiques”. Això dit a l’Assemblea Nacional francesa, i per justificar l’ampliació de l’estat d’emergència, després de l’atemptat de París. El primer ministre ha recalcat que s’han d’adoptar “totes les precaucions necessàries per evitar nous atemptats”.

De bell antuvi sona bé, que el governant d’un país avisi de possibles atacs i prengui mesures, però cal tenir en compte que França és un país que té un important exèrcit i una important indústria armamentística, ignoro si fabrica gas verinós, o en té algun arsenal, però si no és així segur que té contactes amb fabricants o tractants d’aquesta d’arsenal. No desitjo cap ataca amb armes químiques a França ni a cap altre país, sobretot a Síria, que sí que hi ha víctimes a causa d’això. Però sí que els estats occidentals, haurien d’anar molt en compte amb el que fabriquen, a qui ho vénen, perquè després els hi pot rebotar. El govern francès prendrà mesures restrictives dels drets dels seus ciutadans, una cosa és protegir i una altra controlar i tenir més poder sobre la població, amb l’excusa de la seguretat. Esperem que els francesos no facin com les paraules de Maquiavel: “hi ha dues maneres de combatre: l’una amb les lleis, i l’altra amb la força. La primera és pròpia de l’home, la segona de les bèsties”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Altres
%d bloggers like this: