Laboratori d’electrònica. La placa protoboard

“What $4 will get you”, de Matt Mets, Flickr

Un element del tot imprescindible a qualsevol laboratori d’electrònica és la placa de proves (o “protoboard”, en anglès), que ens permet, de forma fàcil i ràpida, construir i modificar circuits, en els models més habituals i pràctics sense necessitat de soldadures,  i en acabar reutilitzar-ne  el components per a construir-ne de nous. La seva denominació “protoboard” significa placa (en anglès “board”) per a la construcció de prototips.

Al vídeo següent, Germán Cobos ens explica el funcionament d’un dels models més habituals:

Per a fer el pas del prototip d’un circuit que hem construit i provat a la placa de proves a la seva producció en sèrie, el programari gratuït de codi obert Fritzing ens pot ser d’una gran utilitat, ja que ens permet traslladar el nostre circuit a una placa de proves virtual a partir de la qual genera automàticament el disseny de la placa de circuit imprès per a la seva fabricació.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Laboratori d’electrònica. La placa protoboard
  1. serkeros ha dit:

    Felicitats, Oriol, pel post. Informatiu, concís i precís com sempre.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: