EL CAP DE PUTA

CN2fblWWsAAH23zA l’ Hotel Gallery de Barcelona, cinquanta persones  que s’autoanomenen “catalans normals”, i són la plataforma “Catalans pel Seny”, és a dir d’  UDC.  Per cert, un d’ells era Josep Antoni Duran i Lleida, candidat a les properes eleccions del 20 de desembre. Prèviament hi ha hagut, una tertúlia, entre Milian Mestre i López Burniol, els quals han dit  frases com “Estan portant el país a una contradicció que costarà molts disgustos seriosos ben aviat” o “els catalans normals no entenen la situació actual”. Els tertulians han sentenciat amb  la frase: “La solució pivota sobre tres eixos. Pacte fiscal, reconeixement de la identitat nacional de Catalunya i blindatge de les seves competències en llengua i cultura.”

Després, parla “el cap”, qui critica JXSí, afirma que “detesta que es trenqui el principi de legalitat.” O “si 13.000 catalans més haguessin votat Unió el 27-S, avui el país estaria en bones mans i no a les de la CUP”.

He de dir primer que els tertulians han errat, perquè el pacte fiscal, el reconeixement de la identitat catalana i el blindatge de competències, ja estaven en el projecte d’estatut català del 2006, i van ser retallades tres vegades, i passades pel TC, sent esborrades del tot. Òbviament, no seran reconegudes ara.  Sobre l’epítet “catalans normals” cal matisar perquè a la millor l’afirmació ofèn. Qui són? Els de la tercera via? La tercera via la van intentar al segle XIX, al XX es va repetir diferents cops, a principis del XXI  també i mai va reeixir. Perquè ho ha de fer ara?  El més lògic és que no progressi ara.

Sobre Duran, dir-li que a part de carregar-se un partit polític amb gairebé cent anys d’història, cal tenir galtes per voler donar lliçons ara de bon capità. I dir-li que els que han trencat la legalitat ha estat el govern espanyol, de mil maneres, saltant-se la constitució, influir en jutges, magistrats i tribunals, implicant les institucions internacionals sempre contra Catalunya. També caldria dir-li  que els equivocats no són els 13.000 catalans que no van votar Unió, sinó  dels 102.870 catalans que SÍ van votar Unió –  i no ho van fer per per JXS.

Al senyor Duran i Lleida, caldria dedicar-li aquests versos de Joan Brossa: “Ens fa de mare i de pare, i s’engreixa de tèrbola tenebra, i no desdenya de beneir la reixa de la queixa.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “EL CAP DE PUTA
  1. rexval ha dit:

    Duran i LLeida sempre ha volgut ser ministre d’Espanya, el representant de Catalunya a Madrid. Representa el catalanisme clàssic no independentista. Per això, els mass media espanyols el criden i li parlen amb molt de respecte altrament al que fan amb els indepes, que els insulten en la seua absència i no els criden ni per saber morir. En “La noche en 24 horas” de la 1 d’ahir es reien literalment dels catalans sobre com Montoro el domina i afirmant que han dit que la declaració de independència era això, una declaració sense conseqüències jurídiques. I se’n reien dient que pels diners de Montoro havien renunciat a la independència, que estava clar que els catalans sols volen diners, etc. Em va fer fàstic el programa on no hi era ni un català.

  2. Sobre el teu comentari, Duran i Lleida té perfecte dret a aspirar a ser ministre d’on vulgui, però el seu projecte – la tercera via- és obsolet, el que es va dir a la conferència ja es va demanar al projecte d’estatut del 2006 i no es va respectar res, en canvi moltes coses que eren semblants als estatuts valencians i andalusos sí. Respecte a anar a la televisió a Madrid, no cal ni trencar-se el cap. Evidentment, ha estat una declaració sense conseqüències jurídiques ni polítiques, però el món s’ha fet ressò, i això algun efecte ja és. Respecte a Montoro, no m’hi trencaria el cap, els mateixos del PP els va criticar. Els catalans – i tothom- vol diners, perquè amb diners es paguen hospitals, escoles etc.
    Gràcies per la teva col·laboració.

Els comentaris estan tancats.

<span>%d</span> bloggers like this: