Història de les biblioteques de Catalunya

Història de les biblioteques de Catalunya (1900-1936), d'Alexandre Galí

Història de les biblioteques de Catalunya (1900-1936), d’Alexandre Galí (1886-1969), és un apassionant relat de la ingent i reeixida triple empresa cultural col·lectiva de la Biblioteca de Catalunya, la xarxa de les Biblioteques Populars i l’Escola de Bibliotecàries, impulsada per la Mancomunitat de Catalunya, i que comptà ja des d’un bon principi amb un ampli recolzament de la societat catalana.

Els textos que conformen Història de les biblioteques de Catalunya procedeixen de la magna obra de Galí, de vint volums i 6.370 pàgines, Història de les institucions i del moviment cultural a Catalunya, escrita en plena dictadura franquista i, per tant, amb el mèrit addicional d’haver-ho fet amb totes les dificultats que això significa pel que fa a  les restriccions d’accés per a la documentació de l’obra a determinats fons dels arxius i les biblioteques.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: