EL REI D’ESPANYA I LA FORCADELL

12039377_1189464411071158_8350230283706628350_nEl parlament català va sol·licitar audiència a la “casa real” perquè Carme Forcadell, pogués comunicar a Felipe VI, la investidura del nou president de Catalunya, Carles Puigdemont. Però el palau de la Zarzuela, ha manifestat que es fes per escrit, concretament que es realitzés “por escrito, a través del jefe de la Casa”. Després de la contesta del palau de la Zarzuela, Carme Forcadell, ha enviat un correu electrònic, al palau reial.

Sempre és costum que el sobirà espanyol rebi el president de la cambra autonòmica corresponent, i que li comuniqui el nomenat del president autonòmic. Enguany no ha estat així, hom no sap el motiu, si per culpa del sobirà mateix d’ Espanya, o per l’actual situació de tensió  entre Catalunya i Espanya. El protocol és propi de les monarquies, normalment el protocol és sinònim de les bones maneres, i aquesta no ha estat una de bona. Com tampoc va ser bona la retallada del Tribunal Constitucional de l’estatut català, ni l’anul·lació de la convocatòria del referèndum pel dret a decidir, ni tants d’altres decisions des d’ Espanya cap a Catalunya ni cap els catalans.

Hom pot treure una conclusió bona, la immediatesa que suposa la informàtica per sobre de la protocol·lària, la tranquil·litat de Felipe VI de no veure Carme Forcadell i la corresponent – i la mateixa – de Carme Forcadell. Més val la coneguda “conllevancia”, és a dir, Catalunya i Espanya no s’entenen però es suporten, que no pas les males cares que hi haurien hagut entre la presidenta de les Corts catalanes i el monarca espanyol. Però la raó està del costat dels catalans perquè com va dir el polític Xavier Rubert de Ventós: “Jo només sóc català.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “EL REI D’ESPANYA I LA FORCADELL
  1. Merce Romance Sales ha dit:

    M agrada molt el teu comentari, no val la pena fer viatges inútils i perdre temps a Madrit.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: