Per dignitat

Recordeu? Entre moltes altres raons, volíem la independència per dignitat.

Per la dignitat de no ser explotats com una colònia. Per recuperar la dignitat de relacionar-nos amb el món defensant uns interessos que rarament coincideixen amb els espanyols. Per no haver de pidolar una part dels diners que generem i que després hem de demanar de forma indigna.

Per la dignitat de no ser tractats com una cultura de segona. Perquè la llengua catalana no és, o no hauria de ser, subsidiària de cap altra. Per la dignitat de tenir una llengua i una cultura conegudes i respectades al món.

Per la dignitat de recuperar els botins de guerra —com els arxius de Salamanca— que encara hem de reclamar amb la força nul·la que dóna el fet de ser una comunitat autònoma entre disset.

Per la dignitat de tractar amb el món com ho hem fet al llarg de la història. Perquè passar de tenir consolats a tot el Mediterrani a tenir oficines comercials estrictament vigilades és, al capdavall, una qüestió de dignitat.

I per dignitat, ara el president en funcions Artur Mas diu que no pot proposar un candidat diferent que permetria desbloquejar les negociacions amb la CUP. Que permetria fer operativa la primera majoria absoluta independentista de la història al Parlament català. Amb un sol gest, amb un gest que el dignificaria, Mas facilitaria que Catalunya recuperés la dignitat en tots aquells aspectes que ens indignaven tant. Els recordeu?

Antoni

Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Per dignitat
  1. Merce Romance Sales ha dit:

    Molt d acord amb tot el que dius, la dignitat del nostre país és més important que una persona, es pot cedir i estar present.

  2. Merce Romance Sales ha dit:

    Ha costat deu i ajuda arribar fins aqui, ara a mirar endavant.

  3. rexval ha dit:

    La dignitat es diu “República Catalana Independent” i oberta al País Valencià i les illes. Si això no és així, de dignitat no n’hi ha gens.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: