MAS NO M’AGRADA

Les urnes no es jutgemEl magistrat que instrueix el cas sobre la consulta sobre el 9N del 2014,  ha dictat judici oral contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. Fiscalia els imputa els delictes de desobediència, prevaricació i malversació  de fonts públics, pels que la llei castiga amb penes de fins a set anys de presó, a més de inhabilitació especial.

Les conclusions judicials, són que després de  la resolució del TC, la qual deixava sense efecte la convocatòria del 9N – la consulta per la independència de Catalunya que no era vinculant-  Mas, aleshores president català, va consentir i no va paralitzar els diferents passos per tirar endavant dita consulta. Joana Ortega, vicepresidenta aleshores, estava d’acord amb el president català, a més també d’  Irene Rigau, consellera d’ensenyament aleshores.

Després de tots els escàndols que han ocorregut a Espanya com: “les hemos destrozado el sistema sanitario, les hemos acusado, estamos jorobándoles el CTT” (Fernández Díaz).   O que hagin tingut un ministre vinculat amb el tràfic d’armes i president d’una empresa que fabrica míssils que s’utilitzen a la guerra de Síria (Morenés). La “Operació Púnica”, que consistia en la estafa de 250 milions d’euros per comissions il·legals (molts esquitxats del PP, però sobretot Francisco Granados). Cas Gürtel, 187 imputats,  quatre són alcaldes del PP i molt més. I  als catalans ens tiren a la cara que votéssim? Això és fer bo l’adagi “Cap geperut no es veu la seva gepa”.

Artur Mas, quan va ser conseller en cap, i president de Catalunya, va prendre decisions discutibles, com que des del 1999-2003 va governar amb el suport del PP,  bescantant ERC. O el 2.000 van votar com a president, Aznar quan ja tenia majoria absoluta. El 2.011 va començar les retallades sanitàries. Però després de l’11S del 2012, la seva decisió per la celebració de la consulta per a la independència  de Catalunya, malgrat les amenaces i insults, mereix el suport del poble català, i perquè com va escriure el poeta Prous i Vila: “Guanyarem perquè no poden deixar-nos prendre això que és nostre.”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “MAS NO M’AGRADA
  1. El Cau del Llop ha dit:

    De fet el títol m’ha fet llegir tot l’article.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: