La veritat sobre els càtars

La invenció dels càtars, de Sergi GrauEls càtars, l’Església de Déu o dels Bons Homes i les Bones Dones, fou un moviment cristià dissident que estava en contra de l’opulència i la vida dissipada dels representants de l’Església de l’època i que aspirava a un retorn al cristianisme primitiu.

L’Església hi reaccionà instituint la tristament famosa Inquisició i perseguint aquesta i altres heretgies, acabant amb el moviment, que també arribà a Catalunya, al segle XIV.

Les notícies que tenim sobre els càtars ens han arribat barrejades amb llegendes que n’han creat una imatge distorsionada. Al llibre La invenció del càtars, en Sergi Grau Torras, historiador i  membre de l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona, en destria la realitat de la ficció.

De lectura recomanada per a totes les persones interessades en conèixer la veritat sobre els Bons Homes i les Bones Dones.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “La veritat sobre els càtars
  1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

    Aquest tema, és un dels que sempre m’han colpit i n’he llegit bastant. Fins i tot n’he visitat tots, o gairebé tots els seus castells. Naturalment, estic parlant de la part de França, i confesso ignorar la seva història a Catalunya, llevat de que l’últim Home Perfecte, Guillem Bélibaste, fugí de França passant a Catalunya i que sent traït i enganyat, tornà a França on fou cremat al castell de Villerouge-Térmens.

    • Oriol López ha dit:

      Doncs, si no l’has llegit encara, t’agradarà de ben segur el llibre del Sergi Grau. El pots trobar a la xarxa de biblioteques públiques si hi vols fer un cop d’ull. Gràcies pel teu comentari, Jordi.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: