FELIP VI

felipe-viAhir, el rei d’Espanya, en la 71 assemblea general de la ONU, va fer una intervenció, davant de més de cent governants i caps d’estat del món. En el seu discurs, va parlar d’economia, política internacional. En concret va fer referències a Gibraltar, al procés de pau de Colòmbia i el Sàhara Occidental. I com no, no hi podia faltar Catalunya. El sobirà espanyol va dir  literalment: “Cuando juntos convivimos en un marco democrático que  salvaguarda nuestros derechos y libertades, tan arduamente conquistados, con respeto a nuestra diversidad es cuando damos lo mejor de nostros mismos”.

Jo no sé si el rei d’Espanya és ximplet, ho fa veure o senzillament ha llegit el que el govern espanyol li ha donat, i manat que recités. Espanya marc democràtic? Doncs no, ja que la corrupció hi campa de punta a punta, en proporcions mastodòntiques i els culpables queden impunes. Drets i llibertats? Tampoc, ja que cada vegada hi ha més gent sense vivenda, ni feina, ni un salari digne. I el mateix dret d’expressió al carrer, ha estat retallat després de la “Llei mordassa”. Respecte a la diversitat? Menys encara, perquè contínuament tots els tentacles de l’estat espanyol, tapen qualsevol expressió de les minores nacionals, en concret de  nosaltres, Catalunya, i em refereixo concretament al  dret a decidir, contemplat per la Carta de les Nacions unides, la carta magna de la casa on, paradoxalment va estar parlant Felip VI.

En referent a economia, a política internacional etc. no sé si va mentir, però referent a Catalunya segur que sí, i cada cop que ve al nostre país, en falsa actitud  conciliadora, hauríem de recordar els versos del poeta Lluís Millà: “Males volences de terrenys grisos secs per natura, xorcs per galvana, plens de supèrbia, son jou estrenyen farcits d’enveja”

Autor: Francesc Rebolledo

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
10 comments on “FELIP VI
 1. Neus ha dit:

  no m’agrada la monarquia!!

  • Quina monarquia no t’agrada? la monarquia parlamentària? la monarquia absolutista? la monarquia espanyola, o les de Suècia, Noruega o Dinamarca?. Gràcies per la teva aportació

   • didaclopez ha dit:

    Potser seria suportable una monarquia electiva temporal, elegida cada quatre anys, amb títol de presidència de la república

    • Tot és suportable, menys la tirania i els abusos, això és el que passa actualment a l’estat espanyol. I a Portugal (que és república) el mal govern no té cares, o potser en té moltes. Les monarquies de Holanda, Dinamarca, Suècia, per exemple són parlamentàries i sense casos d’abusos ni corrupcions, i per això em cauen bé. Putin (a Rússia) és corrupte, assassí i tirà i és president d’una república.Gràcies per la teva aportació, que sempre em sembla encertada.

 2. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  El reietó ximplet, dieu ? Què va !! És curt de gambals com el seu pare. Imagineu com serà aquest home a la seva edat, la del pare vull dir.
  De totes maneres, se l’ha d’entendre: Ell no defensa la unitat de l’Espanyistan, que en el fons n’hi ha un xic d’això. Però en realitat, allò que persegueix i defensa aquest home, és el seu sou i les vacances en iots de súper-luxe com ha fet aquest any. Sou que si mai ens independitzem, per a obtenir-lo haurà de girar lletres de canvi a no sé quants dies vista, a cadascuna de les comunitats que li quedaran per governar

 3. Tens raó Jordi, no és ximplet, només es tracta d’un recurs retòric. Jo en canvi, opino que és un espanyol convençut en tot allò d’amor a Espanya, una Espanya que vivint entre generals i l’art clergat espanyol és allò de “patria, dios y rey”, i sobretot “España unida”. Ell – el borbó- i tots els seus viuran bé – entenent per això iots i vida luxosa- tan si Catalunya s’independitza o no, però el seu “honor” de rei espanyol es veuria tacat, com Jordi III d’ Anglaterra que durant el seu regnat es va perdre els EE UU,
  Gràcies per la teva col·laboració, i et demano que sigui més freqüent.

 4. Pere Ramells Escofet ha dit:

  un marco democrático que salvaguarda nuestros derechos y libertades, tan arduamente .
  conquistados.
  AQUEST TROS JA HO DIU TOT; “tan arduamente conquistados”.
  DRET DE CONQUISTA,AIXÓ, ES DEMOCRACIA?.

  • Jordi Camps i Vergés ha dit:

   Sí Senyor ! Teniu més raó que un sant. Però ai las ! Resulta que és la seva de democràcia, o altrament dit, allò que ells entenen què és una democràcia, la qual és a……………… cops de pal per aquells qui no combreguen amb ells

   • Si és “Cops de pal per aquells qui no combreguen amb ells” ja no és democràcia. Democràcies són Holanda, Dinamarca, Suècia, Noruega i són monarquies parlamentàries i també és democràcia Finlàndia, que és república, però no “bananera” com Brasil, o de “ferro” com Rússia i el seu Putin. Gràcies per la teva aportació, que et demano que sigui més freqüent, digues al meu bloc el que vulguis, les vegades que vulguis, que jo sempre et respondre, en la justa mesura, del meu just enteniment.

  • Quan el sobirà espanyol diu “tan arduamente consquistados”, jo crec que es refereix als 40 anys de dictadura, a la transició cap a la democràcia, a una democràcia novella i atacada pels intents de cop d’estat etc., no a la conquesta militar. Tot teu i espero que col·laboris en el meu bloc més sovint.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: