El retrat del Rei d’Espanya

DW_DeUwW4AAhXReEl jutjat número 3 del contenciós administratiu de Barcelona, ha dictat sentència perquè l’Ajuntament de la capital catalana, ha de col·locar el retrat del rei d’Espanya “en un lloc preferent i d’honor del seu saló de plens.” De fet va ser la Delegació del Govern espanyol, qui va interposar la demanda.

Que els jutjats, que estan saturats de feina, i fins i tot alguns col·lapsats, reparin en temes tan insignificants com aquest, i amb tanta rapidesa, faria riure si no fos pel moment que Catalunya passa. Més valdria que tinguessin la mateixa diligència en temes prioritaris de la ciutadania catalana, sobretot en el dia a dia, i en el benestar.

Com que els jutges ho manen, s’haurà de col·locar el retrat del rei d’Espanya, un rei estranger per als catalans, en un bon lloc, i com va escriure Francesc Mateu: “ Tot maleint A la memòria De Felip quint. L’orgull, el crim i la guerra Van trenar la teva sort”

 Autor: Francesc Rebolledo

 

"Per senyera, senyors, quatre barres. Per idioma, i senyores, català. Per condició, senyors, sense terres. Per idea, i senyores, esquerrà." ("La cançó dels cansats", Ovidi Montllor)

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: