Obreda

Obreda, de PerejaumeTenia per pintura el bat del sol. Havia après a guardar-se’l a la vista en grans quantitats per poder-lo projectar, després, on i quan li convingués. Era, és clar, una pintura per a ell sol, que només ell podia veure. Distingia perfectament els sols matiners i els migdials i els sols de la posta, i els mesclava en tota mena de gammes i contrastos. Fos l’hora que fos, sabia fer córrer el sol sobre el terreny i fer-lo eixir i pondre’s tantes vegades al dia com hagués de menester. De vegades, combinava en un mateix indret diversos sols per enlluernar-lo d’una manera totalment estranya i nova. D’altres vegades, en tenia prou amb el sol que feia, i en prenia el bat sobre les coses i el feia tot just llambrejar,o bé flamarejar del tot, o l’abrusava en les més diverses textures.
Perejaume

El text anterior porta per títol El desullaire i és una mostra del que podeu trobar al llibre Obreda (2003), del pintor i poeta  Perejaume, que estic rellegint aquests dies i que aprofito per recomanar-vos, si encara no el coneixeu.

El llibre va inspirar l’àlbum U​-​tòpics van a Obreda (2013), en el qual la banda U-tòpics en musicava 12 dels textos.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: