L’Alto, un ordinador pioner

L’Alto va ser un ordinador pioner presentat per Xerox el 1973 que incorporava algunes novetats respecte als altres ordinadors de l’època, algunes de les quals no han tingut continuïtat en els ordinadors actuals, com el monitor vertical per adaptar-se a la forma dels fulls de paper, i d’altres que sí com la substitució de la pantalla amb només text que fins aleshores s’utilitzava per una pantalla amb capacitat gràfica, l’ús de finestres, barres de desplaçament i del ratolí,  la incorporació de programari d’edició de textos WYSIWYG, de programari de gestió del correu electrònic o l’ús de la xarxa Ethernet.

A continuació podem veure’n un anunci de l’època enfocat al seu ús a les oficines:

Malgrat anuncis com l’anterior, el seu preu, de l’ordre de desenes de milers de dòlars, en va limitar força les vendes, però els diversos milers d’unitats que se’n van produir i  utilitzar durant molts anys, sobretot a la pròpia Xerox i a les universitats, i les demostracions que se’n van fer, van influir fortament el món dels ordinadors que van acabar-ne incorporant de forma progressiva moltes de les novetats.

A continuació podeu veure una demostració del programari Laurel per a la gestió del correu electrònic que incorporava l’Alto i que en facilitava l’ús posant-lo per primer cop a l’abast dels usuaris no especialitzats en informàtica, feta per Doug Brotz, que en el seu moment va formar part de l’equip que va desenvolupar l’esmentat programari:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: