Els Bolets

La tardor allarga les ombres, fa els dies més curts i la natura es cobreix de tots els colors, les fulles de tons groguencs a púrpura i el més fantàstic: l’aparició dels bolets.

El meu avi sempre tornava amb el cistell ben ple, potser eren altres temps, a mi m’encanta anar al bosc i veure com, sota la catifa de fulles i branquillons, apareixen unes formes ben arrodonides que amb unes hores i pocs dies desenvolupen els famosos bolets. Sempre torno amb el cistell ben buit, potser, si tinc sort, en el meu raconet un siureny o uns pocs rossinyols. Gairebé m’agrada més mirar-los que agafar-los, tanmateix els que més aprecio apareixen poc davant dels meus ulls. N’hi ha de totes menes, petits i grossos, de cama fina o gruixuda, de acolorits o marrons. M’agradaria saber el nom de tots ells però resulta difícil, si ningú em sap dir el seu nom, els comparo en els manuals per saber quins són. Molts queden sense identificar.

La micologia és la ciència que estudia els bolets, avui voltant per Internet he trobat algunes adreces interessants que aquí us deixo per si voleu saber-ne més. Si aneu a bosc sigueu respectuosos i seguiu les normes bàsiques, tant per collir-los com per menjar-los.

Jardí Natural

Bolets
Bolet viquipedia
La micologia a les comarques gironines
Bolets medicinals

Arxivat a Ciència i Tecnologia
One comment on “Els Bolets
  1. Oriol López ha dit:

    A mi, també m’agrada més observar-los que menjar-me’ls, encara que alguns estan realment molt bons…

    Oriol López

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: