La Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure i en català

ViquipèdiaLa Viquipèdia és una enciclopèdia elaborada per un cos de voluntaris, en català, gratuïta i accessible a través d’Internet.

Es tracta d’una obra de consulta d’un gran valor. Els seus continguts es poden fer servir lliurement per a treballs derivats, sempre que se n’esmenti la font i que els treballs derivats mantinguin aquesta mateixa llibertat d’ús.

Va començar en anglès, amb el nom de “wikipedia”, el 15 de gener de 2001; el 16 de març del mateix any en va aparèixer la primera versió en una llengua diferent de l’anglès, el català, que es coneix com a viquipèdia; actualment n’hi ha versions en més de 200 llengües.

La versió catalana ha superat ja els 250.000 articles. Tothom hi és convidat a afegir nous articles o a completar-ne els existents.

Per saber-ne més, podeu llegir el llibre Viquipèdia. Descobrir, utilitzar, contribuir, que, a més a més d’explicar què és i com utilitzar i contribuir a la Viquipèdia, dedica diversos capítols a l’ús de la Viquipèdia a classe, com a recurs educatiu.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: