Qui ho diu? Quan ho diu? I per a què ho diu?

"Austin News 12", Matthew, Flickr

“Austin News 12”, Matthew, Flickr

Diuen que, per a poder interpretar correctament el que es diu, cal saber qui ho diu, quan ho diu i per a què ho diu. Quanta raó tenen!

Cal sempre tenir en compte que la comunicació normalment té una intencionalitat; exagerant potser, podríem arribar a dir que és un intent de manipular  l’altra persona per a que faci o deixi de fer, per a que pensi o deixi de pensar, una determinada cosa, en funció dels nostres interessos. No som neutrals, tots tenim unes posicions preses en funció dels nostres interessos.

Per això és tan difícil, si no impossible, l’objectivitat, per la qual cosa convé, quan ens presenten un “informe objectiu”, informar-nos al respecte de l’autor o de la persona que ens el fa arribar.

Una manera fàcil de fer-nos-en una primera idea, si es tracta d’algun mitjà o personatge amb un cert reconeixement és buscar amb el Google, per exemple, les opinions i posicions que ja ha expressat i defensat amb anterioritat, per veure de quin pal va.

Ens hem de prevenir també, doncs, d’algunes “dades objectives” que des de diversos mitjans ens van fent arribar com qui no vol la cosa!

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Qui ho diu? Quan ho diu? I per a què ho diu?
 1. Jisjis ha dit:

  L’objectivisme (moviments que creuen en l’existència de la objectivitat) és com les bombes amagades dins d’inofensives joguines.

  • Oriol López ha dit:

   Determinats missatges no són innocents i cal saber de qui vénen i amb quina intenció s’han emès, sinó anirem venuts. No ens convè anar amb un lliri a la mà.

 2. Carme ha dit:

  És la millor manera de no deixar-nos prendre el pèl en el futur i no arribar a situacions com l’actual .

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: