De la Toscana italiana ens arriba una proposta singular, una coca de patata, o creïlla. Senzilla, sorprenent i deliciosa! Preparar-la i compartir-la és un doll de satisfaccions!
Els ingredients per a la massa d’un parell de coques són:
500 grams de farina de blat aproximadament.
350 ml d’aigua tèbia
20 grams de llevat premsat
50 ml d’oli d’oliva
10 grams de sal
Per al guarniment:
3 patates (varietat mona lisa) tallades ben finetes, pebre negre mòlt, romaní i sal.
Més detalls sobre el procediment de preparació els trobaràs al bloc ‘A la cuina‘ i un pas a pas, en anglès, al bloc Smitten Kitchen.
Anima’t a preparar-la i a compartir-la! Bon profit!
Per fer córrer la recepta, utilitza aquest enllaç http://wp.me/p144V1-Cs
Creïlles? ostres, això em sona familiar, no seràs per casualitat de les terres de l’Ebre?.
Ah!, la coca fa molt bona cara…
Sí, parlo tortosí!
La coca està boníssima!
Boníssima!
Per la foto i vista de lluny, m’havia semblat alguna variant d’un pastís de poma, per la forma i la semblança.
No la coneixia i pels ingredients em sembla que m’agradaria i per l’hora en que t’estic fent el comentari (20:43h), encara més.
Si la proves, la preparàs més d’una vegada, és sorprenent la senzillesa i el resultat.
Caldria tastar-ho, però d’entrada sembla una barreja … espessa?
Sembla una combinació espessa, tens raó. Però, si fas la massa fineta i les creïlles (les pataques) et queden daurades, és un regal dels déus! Tasta-la! T’encisarà!