“Amores”

A la cançó “Amores” Mari Trini (1947-2009) es lamenta de la brevetat dels amors que van passant per les nostres vides: “Amores se van marchando, como las olas del mar… Amores se vuelven viejos, antes de empezar a amar”.

La melodia va evocant el constant anar i venir de les onades, que fan pensar en l’anar i venir dels diferents amors al llarg de la vida.

Ens diu que en aquesta brevetat de l’amor hi ha una part d’atzar, però una altra és a les nostres mans: “El amor es una barca con dos remos en el mar, un remo aprietan mis manos, el otro lo mueve el azar”.

Que a l’amor se l’ha de cuidar, si es vol que creixi i que perduri: “Porque el amor es un niño, que hay que enseñar a andar. El amor es como una tierra, que hay que arar y sembrar; míralo al caer la tarde, que no lo vengan a pisar… Amores los tienen todos, pero quien los sabe cuidar?”.

Ens diu que a l’adolescència es busca abandonar la solitud de la infantesa a través de la poesia i de l’amor: “Quien no escribió poemas, huyendo de la soledad; quien, a los quince años, no dejó su cuerpo abrazar”.

Que, a la vellesa, es sent nostàlgia i es busca el record dels amors que han anat passant per la nostra vida: “Y quien, cuando la vida se apaga, y las manos tiemblan ya, quien no buscó ese recuerdo, de una barca naufragar”.

Podeu escoltar aquesta cançó en l’àlbum al que donà nom, Amores (1970), i també al vídeo següent:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: